Kilidi açmakta zorlanınca...

Yaklaşık iki hafta sonra başlayacak büyük sınav öncesindeki sondan bir evvel ki maçımızda bu kez ne yazık ki, istenilen hazırlığı tam yapamadık. Antalya'da ağırladığımız Karadağ, gol atmayı düşünmeyen kendi sahasına kapanıp, gol yemeden mücadeleyi tamamlamayı planlayan bir ekip görünümünde. Buna karşın oyun kontrolünü elinde tutan Ay-Yıldızlılarımız bu kapalı savunmayı açma derdinde.

Ancak bu kilidi açmak için gerekli hamleler nedense bir türlü yapılamıyor. Karşınızda kendi alanına gömülüp sadece gol yememeyi amaçlayan bir takım varsa bu kilidi açmak için ilk yapacağınız iş, topun kanatlara götürüp oradan içeriye keseceğiniz toplarla gol pozisyonu üretmek olabilir. Ama açıkça söyleyelim; futbolun bu en basit olgusunu tüm maç boyu bir türlü gerçekleştiremedik.

EMRE MOR'DAN İLK SİFTAH

Haydi bunu beceremedik, o zaman yaratıcı oyuncu fazlalığımızla rakip savunmayı eksiltip defans arkasına atacağımız toplarla yine pozisyon bulabilirdik. Ama onu da beceremedik. Kısacası sondan bir önceki sınavımızda topla oynamada olumlu, ama pozisyon ve gol üretitiminde olumsuz bir tablo çizdik. Mücadele gücümüz, isteğimiz yerindeydi.

Ama önemli olan bu gücü ve isteği üretime geçirebilmek. İşte buralarda ciddi sorunlarımız var. Fatih Terim'in de bu sorunları giderebilmesi için süresi gerçekten az. Ama bu arada dün gece Terim'in futbolumuza sunduğu Emre Mor'un geleceğe yönelik çok olumlu ışıklar gönderdiğini söyleyelim. Topla son derece becerili olan Emre Mor, yakın gelecekte bu takımın önemli isimlerinden biri olabilir. Bunun belirtilerini dün gece gördük.

Tam bu maç böyle bitiyor derken sürpriz golcümüz Mehmet Topal'ın golüyle Antalya'dan Fransa'ya yine bir umut mesajı yolladık. Dileriz, dünkü temposuzluk artar ve topu biraz dapa fazla tehlike bölgesine yollamayı beceririz. Yoksa kilitleri açmakta bu kadar zorlanırsak Fransa'da ıstırap çekeriz. Eğer bu ülkeye gurur verecek bir takımımızın olmasını istiyorsak fut.ol çalışkanlığımızın yanına biraz daha fazla beceri ve akılı eklememiz gerekir. Bunu da bu takıma yaptırabilecek tek kişi Fatih Terim'dir. Ama önünde 2 haftadan az zaman olduğunu hatırlatalım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.