Kıran kırana mücadele ettiler

Öncelikle gerçek bir futbol mücadelesi sergileyen Beşiktaş ile Kayserispor’u kutlayarak söze başlayalım. Uzun zamandır kısır çekişmeler içinde yoğrulan futbolumuzda böylesine kazanmak için varını yoğunu ortaya koyan iki takımı izlemek gerçekten keyifliydi.

Zirvedeki yerini korumak amacındaki Beşiktaş özellikle ikinci yarıda rakip kale önünde uyguladığı baskının sonucunu Aboubakar’ın klas vuruşuyla aldı ama tüm maç boyu direncini hiç kaybetmeyen Kayseri maçın başından beri uyguladığı ani atak stratejisi sonunda istediği golü bulmayı da başardı. Gökhan ve Quaresma gibi iki önemli silahından yoksun Beşiktaş’ta Talisca’nın dün geceki performansı gerçekten önemliydi. Talisca hem orta alan direncini artırdı hem de zaman zaman etkili şutlarla rakip kaleyi zorlamayı başardı. Eğer Beşiktaş arzusuna ve baskısına rağmen istediğini alamadıysa bunun ana nedeni son vuruşlardaki beceriksizliği kadar, Oğuzhan’ın da yeterli etkiyi yapamamasıydı.

Beşiktaş’ın zaman zaman savunmada basit hatalar yaptığına tanık oluyoruz. Dün de Kayseri karşısında 2-3 tane böyle hata yaptılar. Biri Umut’un ayağından filelere gitti, diğer ikisinde de tüm Siyah-Beyazlı taraftarların yürekleri ağızlara geldi. Sergen Yalçın’la birlikte önemli bir çıkış yakalayan Kayseri dün de ligin en iyi futbolunu oynayan, en arzulu takımı Beşiktaş karşısında önemli bir direnç sergiledi. Beşiktaş ne kadar ‘Ben bu sene şampiyon olacağım’ mesajı veriyorsa, Kayserispor da ‘Ben bu ligden gitmem’ diyor. İki tane arzulu ve istekli takımın böylesine kıran kırana mücadelesini izlemek sanırım bütün futbolseverlere keyif vermiştir. Her ne kadar futbolun en büyük meyvesi gol olsa da bazen az gollü ama bol mücadeleli maçlar uzun süre hafızalardan çıkmıyor. Öyle sanıyorum ki dün iki takımın herkese örnek olacak bu mücadelesi de hedeflerine koşan takımlar için önemli bir örnek olacaktır. Dirençli Kayseri yine bir kanat organizasyonu sonucu Beşiktaş’a üstünlük sağladı ama kimsenin geriye adım atmaya niyeti yoktu. Günün yıldızı Aboubakar bir kez daha sahneye çıkıp bu zevkli mücadeleye noktayı koydu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.