Konsantrasyon kaybolunca...

Futbolda en tehlikeli şey rehavete kapılıp konsantrasyonu yitirmektir. İşte bu duygular en yakın takipçisi Başakşehir karşısına 7 puan önde çıkan Beşiktaş’ı fazlasıyla etkiledi. Bugüne kadar disiplinli futboluyla, az hata yapan savunmasıyla ve rakiplerinin üzerinde kurduğu etkili baskı ile övdüğümüz Beşiktaş bunların hiçbirini yapamayınca ilk 18 dakikada gerçek bir şok yaşadı. Nasıl olsa kazanırım havasındaki Beşiktaş erken gelen gol karşısında soğukkanlılığını yitirip panik yapınca peşpeşe gelen savunma hataları maçı adeta bitirdi. Başakşehir’in oluşturduğu baskılı oyun anlayışı ile Beşiktaş’ı bu hataları yapmaya zorladığını da hemen vurgulayalım.

Maçın başında uğradığı şok dalgasıyla ağır bir darbe alan Beşiktaş’ın bugüne kadar yaptığı en iyi özelliklerden biri olan ileride top tutma becerisi de olmayınca Siyah-Beyazlı ekibin işi iyice zora bindi. Cenk bir türlü istediği topları alamazken aldığı topları da kötü kullandı. Bunda orta alandan hücum bölgesine iyi top gönderilememesinin de etkisi hayli fazlaydı. Özellikle top bitirici alanlara gelmeyince Siyah-Beyazlı ekibin pozisyon üretimi de hayli zorlaştı.

Son haftalarda çok gol yiyor diye eleştirdiğimiz Başakşehir bu maça birlikte oynama kararlılığı ile çıkmış. Takım halinde öyle bir mücadele verdiler ki Beşiktaş’a top oynayacak alan bırakmadılar. Türk futbolunun genç yeteneği Cengiz her geçen gün biraz daha büyüyor. Attığı gollerdeki ustalığı gerçekten alkışlanmaya değerdi. Adebayor ilerleyen yaşına rağmen takımın havasına uymuş, varını yoğunu ortaya koyuyor ama en önemlisi, hepsi takım halinde mücadele ediyorlar. Mossoro ile Visca da bu takımın önemli silahları.

Kısacası Beşiktaş kazanıp şampiyonluğa ulaşmayı hedeflediği maçta en yakın rakibinden beklemediği bir tokat yedi. Şimdi fark 4 puan. Bakalım Şenol Güneş ve öğrenciler bu maçtan gerekli dersleri aldılar mı? Onu da önümüzdeki 5 haftada göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.