Kupanın ağır faturası

Belli ki Fenerbahçe’ye kaybedilen kupa maçı ve orada yaşanan olaylar Beşiktaş’ın dengesini alt üst etmiş. Karabük’e lider olarak gelen Siyah-Beyazlı ekip kendisini bu noktaya taşıyan özelliklerinden uzaklaşıp beklediği yırtıcılığını sahaya yansıtamayınca hiç beklemediği bir sonuçla yüz yüze kaldı. Bugüne kadar yaptığı orta alan presiyle rakiplerinin üzerinde baskı kuran, gol bölgelerindeki silahlarını net bir biçimde topla buluşturmayı başaran Beşiktaş, Karabük deplasmanında bu kez bunların hiçbirini yapamadı.

Özellikle orta alanda görev yapan Oğuzhan’ın etkisizliği, Babel’in geldiğinden beri en kötü oyununu oynaması Beşiktaş’ı sadece Quaresma’nın yapacağı ortalarla hücuma taşınmak durumuyla karşı karşıya bıraktı. Tabii Karabük, 5’li bir savunmanın önüne kalabalık bir orta alan kurgulayınca Beşiktaş’ın etkisiz orta alanı topu bir türlü tehlike bölgesine götüremedi. Şenol Güneş’siz maça çıkan Beşiktaş’ın bir diğer önemli eksikliği de savunmada yapılan inanılmaz hatalardı. Karabük 50. dakikada bulduğu golden önce ilk yarıda iki de net fırsat yakaladı. Doğrusu bunlar Beşiktaş’ın pek alıştığı görüntüler değildi.

BİR TEK QUARESMA YETERLİ OLMADI

50. dakikada gelen ilk Karabükspor golünde de orta alandan başlayıp savunmada devam eden hatalar zinciri vardı. Aynı hatalar zinciri ikinci Karabük golünde de devam edince Beşiktaş’ın beklemediği darbeyi alması kaçınılmaz oldu. Karabükspor gerçekten iyi mücadele eden, çabuk çıkıp etkili atak yapabilen bir takım. Latovlevici, Seleznyov, Ermin Zec gibi son derece yetenekli oyuncuları var. Ayrıca savunma kurgusunu da son derece etkili bir biçimde yapıyorlar. Böylesine organize bir takım karşısında bir türlü alışılan disiplinini sergileyemeyen ve pozisyon üretimini sadece Quaresma’nın yetenekli ayaklarına bırakan Beşiktaş’ın gol silahı olarak nitelediği Cenk de dün kalabalık savunma içinde kaybolunca, Siyah-Beyazlı ekibin etkili olması beklenemezdi. Kısacası bir önceki kupa maçının ağır faturası bu kez de ligde yenilgi olarak Beşiktaş’ın karşısına çıktı. Eğer hedefinize gitmek istiyorsanız yapacağınız ilk iş alışkanlıklarınızı ve sizi başarıya götüren disiplininizi korumak olmalıdır. Oyunun sonunda çift santrfora dönülüp Aboubakar’ın sahaya sürülmesi Beşiktaş’a arzuladığı golü getirdi ama galiba biraz geç kaldılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.