Mücadele gücü artınca...

Fenerbahçe, Bursaspor gibi zor bir deplasmandan istediğini yine alamadı. Sarı-Lacivertli futbolcular Bursa karşısında öylesine istekli ve diriydiler ki işin kıran kırana mücadelesinde rakiplerinden hiç geri adım atmadılar. Topu uzun süre sonra bu kadar olumlu kullandılar. Rakiplerine baskı yapıp üzerlerine rahat rahat gelmelerini önlediler.

Sarı-Lacivertli ekibin dünkü hırslı, inatçı ve çalışkan mücadelesinde başrolü oynayan isim hiç kuşkusuz Alper Potuk’tu. Orta alan yükünü sırtlayan Alper hücuma olduğu kadar savunmasına da yardımcı olarak Fenerbahçe’nin oyun üstünlüğünü elinde tutmasında önemli bir pay sahibi oldu. Tabii sadece Alper değildi varını yoğunu ortaya koyan. Souza ve İsmail Köybaşı’nı da hemen Alper’in yanına ekleyelim. Rakibin sertliğine aynı şekilde karşılık veren Fenerbahçe, Bursaspor’un 10 kişi kalmasından sonra istediğini daha iyi yapan bir takım haline geldi. Burada tek eksiklik Fenerbahçe’nin arzuladığı kadar pozisyon üretememesiydi. Kanatları iyi kullanıp ceza alanına Lens, Şener ve Aatif ile bol bol top gönderdiler ama bu topları bitirici noktalardaki arkadaşlarıyla buluşturamadılar.

Savunma kurgusu da sağlam olan Fenerbahçe Bursa’ya çok fazla pozisyon vermezken iki takımın da tempolu oyunu keyifli bir mücadele izlememize neden oldu. Dünkü keyifli maçın belkide en olumsuz görüntüsü sahaya durmadan yağan yabancı maddelerdi. Bunun takımının arkasında önemli bir itici güç olan Bursaspor taraftarına pek yakışmadığını hemen söyleyelim.

Sonuçta Fenerbahçe ilk kez bu kadar çok koşup bu kadar etkili pres yaptığı ve savunmasında son derece dikkatli oynadığı maçtan 1 puanla ayrıldı. Sarı-Lacivertli ekip bir kişi eksik yakaladığı rakibi karşısında özellikle ikinci yarıda oluşan boş alanları çok daha etkili kullanabilse belki çok daha rahat bir sonuçla sahadan ayrılabilirdi. Bursaspor’un ise sanırım daha kat etmesi gereken çok yolu var ama dün 1 kişi eksik kalınca bu yükün altından kalkmaları çok zordu.

Fenerbahçe çok mücadele etti ama uzun süre tartışılacak ve kendilerinin kazandığı gibi bir penaltı golünü kalelerinde görerek avuçlarındaki puanları yitirdiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.