Olumlu değişimler var ama...

Geçen sıkıntılı sezonun ardından bu yıla iyi bir başlangıç yapan Galatasaray'da bazı olumlu değişiklikler var. Özellikle topa daha fazla sahip olma düşüncesi son derece pozitif. Ancak bu pas trafiğini biraz daha rakip kaleye yönelik gerçekleşmesi şart gibi gözüküyor. Yoksa geriye ve yana yapılan paslar Galatasaray'ın bir türlü arzuladığı tempoyu yakalayamamasına neden oluyor.

Sarı-Kırmızılı ekibin bu yıl ki en önemli kazançlarından biri de Bruma olacak gibi gözüküyor. Hem sağ kanatta hem de sol kanatta görev yaptığı süre içerisinde Galatasaray'ı Kayseri kalesine taşıyan oyuncu olarak belirginleşti. Gerek sürati gerekse şut atma isteği Galatasaray'ın en etkili yönü. Nitekim maçın başındaki golde de Bruma'nın katkısının büyük olduğunu ifade edebiliriz.

Galatasaray'da geçen yıldan kalma bir takım kötü alışkanlıkları sürdüğünü de ifade edelim. Bunların başında da savunmada bir türlü oturamayan düzeni olduğunu belirtelim. Özellikle becerili ve ayağa iyi pas yapan takımlar Galatasaray'ın bu savunmasını oldukça zorladı. Kanat savunması zaman zaman aksadığı gibi göbekte de ciddi sorunlar gözüküyor.

Eğer Kayseri biraz akıllı ve becerikli olabilseydi sonuç çok farklı olabilirdi. Bu arada çok pas yapayım derken rakibe kaptırılan gereksiz toplara da işaret etmek lazım. Ayrıca topun iki bölgeye taşınmasında da ciddi sorunlar var. Sanırım Riekerink'in bu konular üzerine ciddi kafa yorması gerekecek.

Bu arada hakem Mete Kalkavan'ın Kayserispor'un özellikle de Samba Sow'un bu kadar kart hareketlerine göz yumup sarı kartına bir türlü el atmamasını da garipsedik. Sow, Hakan Kutlu tarafından oyundan alınana kadar saha dışı kalmadıysa Mete Kalkavan'ın sertliğe göz yuman yönetim anlayışına da şükretmeli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.