Payet ipten aldı

Böylesine üyük organizasyonları açılışları ev sahipleri için her zaman zor olmuştur. Kazanma baskısının getirdiği stres bazen takımları istediğini yapamaz bir hale dönüştürür. İşte dün Fransa da Romanya karşısında bu sıkıntıyı, zorluğu fazlasıyla çekti. Kağıt üzerinde bakıldığı vakit avantajlı olan ve kadrosunda daha fazla kaliteli ayağı bulunduran Fransa, maçın favorisiydi.

Payet ve Pogba gibi iki yaratıcı ve etkili silaha sahip Fransa Grieezmann ve Giroud gibi gol silahlarına sahip olmasına rağmen son vuruş becerisini gösteremeyince daha üstünü oynadığı ve daha çok pozisyon ürettiği maçtan oyun olarak istediğini çıkaramadı. Avrupa Şampiyonası’nın açılış maçında hepimiz kaliteli ve yüksek tempolu bir mücadele bekliyorduk. Ama oyun hiçbir zaman yüksek tempoya ulaşamadığı gibi futbol kalitesi de vasatın pek üstüne çıkamadı.

ROMANYA’NIN PAYI BÜYÜK

Silahlarını kullanamayan Fransa, öncelikle kapanmayı düşünen Romanya’nın oluşturduğu savunma duvarını aşamayınca tribünleri dolduran onbinlerce Fransız 90 dakika boyunca sıkıntıdan bir türlü kurtulamadı.

Son vuruş eksikliğine karşın 57. dakikada Rumen takımının kalecisinin yaptığı hatadan Giroud ile golü bulan Fransa rahatladığını sandı ama savunmada çok hata yapan Maviler, Evra’nın neden olduğu penaltıyla kalesinde golü görünce bütün Fransa kelimenin tam anlamıyla bir soğuk duş yaşadı. Romanya, Stancu ile biri ilk yarının başında diğeri ikinci yarının ilk dakikalarında iki net pozisyonu da değerlendiremedi. Bu iki pozisyon belki de Fransa savunması için verilen erken bir tehlike alarmıydı.

Şampiyonanın etkili ekiplerinden Fransa, bu eksikliği gideremezse ileride daha çok sıkıntı çeker. Ama dedik ya, Fransızların daha becerili ayakları vardı, nitekim sahanın en iyisi Payet, enfes bir vuruşla belki de hayal kırıklığının önünü kesip son bölümde takımını galibiyete taşıdı. Bunda Romanya’nın fazla geriye yaslanmasının da payı büyüktü.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum