Pereira ile birlikte hediye ettiler

Belli ki, bir gün önceki Beşiktaş'ın Galatasaray önünde aldığı galibiyet Fenerbahçe'nin bütün motivasyonunu yok etmiş. Şampiyonluk yarışı için kazanmak zorunda olan Fenerbahçe'nin tüm maç boyu sergilediği oyun bırakın kazanmayı beraberliği bile kurtarmaya yetmeyen bir oyun kurgusu içindeydi. Siz eğer hedefinize ulaşmak istiyorsanız öncelikle topu kontrolünü kendi elinize almanız gerekiyor. Bunun öncesinde rakibinize bütün saha boyunca baskı yapıp onların topla haşır neşir olmasına izin vermemeniz gerçekliğini sahaya yansıtmanız temel koşul olmalı. Ancak Başakşehir karşısındaki Fenerbahçe'nin oyun kurgusu ve anlayışına baktığımızda Pereira'nın tüm korkaklığını görmeniz mümkün.

ABDULLAH AVCI FARKI

Bunu başarmanız için forvetlerinizin rakip sahada baskı yapması orta alanı hatta savunmanızın bile kazanmak için golü düşünmesi lazım. Tüm bunları yaparken de kalenizide gol görmemelisiniz. Savunma direncinizi ayakta tutmak gerek. Ama bunların hiç biri Fenerbahçe takımında yok. Sezon başından beri korkak futbol anlayışını Sarı-Lacivertli takıma yerleştiren Pereira'nın sığ düşüncesi belli ki bu maçta iflas etti.

Çünkü karşısında oyunu kontrol edip nasıl olsa kontra atak bulurum diye düşünen ve Portekizli'den çok daha fazla Türk futbolunu tanıyan bir Abdullah Avcı organizasyonu vardı. Nitekim art arda gelen kontra atak golleri Fenerbahçe'nin bütün şampiyonluk hayallerini ortadan kaldırırken, konsantrasyon eksikliği penaltıyı bile attıramaz hale gelen Fenerbahçe için teslim bayrağını göndere çekilmesinin ayrı bir göstergesiydi.

PEREIRA TARTIŞILMALI

İki takımın bütçe ve organizasyon olarak karşılıklı tartıya vurduğunuzda Başakşehir belki de şampiyonluğun kader maçında Sarı-Lacivertli takımı bitirme noktasına getiriyorsa bunu teknik kurgu kadar yönetimsel biçimde de tartışmak gerekiyor. Sonuç olarak şampiyonluk hayallerini son 2 haftaya taşımak zorunda olan Fenerbahçe bu rüyasına veda ederken tüm sezon boyu korkak ve Fenerbahçe gibi hedeflediği yüksek olan bir takımın teknik patronu olduğunun farkına varamayan aciz bir teknik direktörün sığ düşüncesini faturasını ödedi. Kaçırılan gol pozisyonlarındaki Volkan'ın başarısının bahane aramak yerine Fenerbahçe kendi teknik kurgusu ve Türkiye'yi tanımayan teknik patronunu tartışmalı. Fenerbahçe Beşiktaş'a şampiyonluğu elleriyle hediye etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.