Pereira'nın aklı

Şurası bir gerçek ki Vitor Pereira, her geçen gün takımına daha fazla hakim oluyor. Liderlik koltuğuna uzandığı Beşiktaş derbisindeki akılcı kurgusundan sonra dün de Akhisar önünde bir deplasman maçının nasıl oynanması gerektiğini iyi şekilde sahada uygulattı. Türkiye'nin ayağı en iyi top yapan takımlarından biri olan Akhisar özellikle ilk yarıda yaptığı şok presle rakibin topla hızlı çıkma şansını adeta yok etti. Topu daha fazla kontrol eden Fenerbahçe, etkili adamlarını tehlike bölgesinin dışına iterek öncelikle kalesini de güvene aldı. Rakibine hemen hemen hiç pozisyon şansı vermeyen Fenerbahçe, belki çok gol şansı üretemedi ama kanat organizasyonları sonrası ve orta alandaki hamle etkinliği sonucu istediğini almayı bildi.

FENER'DEN MESAJ VAR

Fenerbahçe'nin bir başka önemli şansı da, Türkiye'nin en etkili kanat savunucularına sahip olmasıdır. Düşünün Gökhan ve Caner yok, yerlerine şans bulan Şener ve Hasan Ali onları hiç aratmıyorlar. Nani yok. Alper ve Volkan, zaman zaman bir ok gibi rakibin karnına saplanıveriyorlar. Diego, orta alanda son derece olumlu işler yapıp Fenerbahçe'nin oyunun dümenini tutmasında etkili bir rol üstleniyor. Pozisyon üretilmese de, uzaktan vuruşlar Fenerbahçe'nin gol şansını artırıyor. Diego'nun yoklamasından sonra Şener'in enfes vuruşu Sarı-Lacivertli ekibe rakibin kilidini açmak için yeterli oldu. Kazanmak için planını iyi uygulayan Fenerbahçe, bu zorlu deplasmandan akıl ve becerili ayaklarının üstünlüğüyle istediğini alıp giderken herkese de ben bu işin sonuna dek kovalayacağım mesajını gönderiyor. Tüm maç boyu istediğini uygulayan Fenerbahçe'nin gol atmasa bile rakibin dengesini bozan Van Persie'yle Mehmet Topal ve Kjaer'in de hatasız oynadıklarını belirtelim.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum