Şans puanı...

Milli Takımımız'ın uluslararası deneyime sahip usta ayaklarını kenarda bırakan operasyon için FatihTerim, "Kişisel değil, ilkesel bir karar" demişti. Oysa en büyük ilke, Ay-Yıldızlı takımı başarıya götürecek ayakları sahaya sürmek olmalı. Şimdi, alışılmadık genç ve deneyimsiz bir ekiple Dünya Kupası macerasına başlamış bulunmaktayız. Ay-Yıldızlı formayı emanet ettiğimiz bu gençlerimizin iyi niyetlerine ve enerjilerine diyecek bir şeyimiz yok. Hepsi, ellerinde gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Ama bu deneyimsizlikle nereye kadar gideriz işte orası soru işareti.

FUTBOL TANRISI YANIMIZDAYDI

Hırvatistan karşısında enerjinin getirdiği coşkuyla ilk 10 dakikada oyuna iyi başladık. Pozisyon da bulduk ama 10. dakikadan sonra Hırvatların baskısı karşısında düzenimiz de mücadelemiz de, kayboldu. Özellikle kanatlardan gelen toplara bir türlü çözüm bulamadık. Buna bir de çıkarken kaptırdığımız toplar sorunu eklenince Hırvatlar, rahatça kalemize gelip pozisyon üretmeye başladılar.

Bereket versin, futbol tanrısı yanımızdaydı. Halı sahada oynar gibi bol pas yapan Hırvatlar, ya son vuruşu beceremediler ya da vurdukları toplar kalemizin direklerinde patladı. İsmail Köybaşı'nın son derece acemice yaptığı penaltıdan sonra da futbol şansı yine yanımızdaydı. Çalhanoğlu'nun frikiğinde rakip baraja çarpan top bir şans golü olarak umuda tutunmamıza neden oldu. Çok değil, iki ay önce bizi perişan eden Hırvatlar, bu kez seyircilerinin itici gücü olmadan üstün gözükmelerine rağmen istediklerini pek sahaya yansıtamadılar.

Bunda tabii ki, takımımızın en deneyimlisi kaptan Mehmet Topal'ın kritik hamlelerinin rolü de büyüktü. Mehmet, gemisini kurtaran kaptan olurken Volkan kritik iki müdahele ile belki de, deneyimsiz kadronun yola iyi bir başlangıç yapmasına yardımcı oldu.

DENEYİM EKLEMELİYİZ

Emre Mor, ülke futbolumuzun geleceği diyoruz. Ama birisi ona topla bu kadar çok oynamaması gerektiğini söylemeli. Bir başka önemli eksikliğimiz ise topu istediğimiz gibi ayağımızda tutamamamız. Deneyimli oyuncuların, böyle kenarda tuttukça bu sıkıntıyı daha çok yaşarız gibime geliyor. Sonuç olarak dün enerjimizi sahaya yansıttık, mücadele ettik. Futbol şansının da yardımıyla Dünya Kupası yoluna deplasman puanıyla başladık. Ama bu şans, her zaman yanımızda olmayabilir. Gençlik enerjisine biraz daha deneyim eklemek, şart gibi geliyor bana. Yine de, puan puandır ve buna da şükredelim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.