Savunmasız ve orta sahasız

Bu seferki derbi geçmiş yıllara oranla çok daha farklı bir görüntü sergiledi. Şimdiye dek şampiyonlukların belirlendiği derbide bu kez iki tarafın düşüncesi ve hedefi farklıydı. Ligde çoktan havlu atmış Galatasaray'ın tek amacı maçı kazanıp oluşacak spekülaayonlara meydan vermemenin yanı sıra Avrupa biletinin bir yıl daha uzamamasının elde etmekti.

Bunun için de maçın özellikle ilk yarısında daha istekli ve daha tempolu oynayan bir Galatasaray izledik. Ancak sezon başından beri savunma kurgusunu bir türlü oturtamayan Galatasaray, ikinci yarıda geriye daha çok yaslanmanın faturasını elbette ödeyecek. Nitekim dün karavana atma gününde olan Sosa'nın kaçırdığı uygun pozisyonlardan sonra Cenk-Gomez işbirliğinde gelen gol Beşiktşa için belki de şampiyonluğun habercisiydi.
Dünkü derbinin en ilginç yanı iki takımın da neredeyse elini kolunu sallayarak orta alanı geçip rakip ceza alanına kadar gelip pozisyon üretmekti. Tam saymadım ama belki de derbiler tarihinin en fazla pas hatası yapılan maçını izledik. İki takım bu konuda tıpkı gol pozisyonu kaçırmakta olduğu gibi birbirleriyle yarıştı.

Ancak şunu açıkça söyleyelim ki; maçı daha fazla kazanmak isteyen ve bunun için çabalayan taraf Beşiktaş'tı. Özellikle ikinci yarıda bu arzulu mücadeleleri daha fazla gol pozisyonu üretip oyunun kontrolünü ellerine geçirmelerine yol açtı. Orta sahasından yeterli desteği alamayan ve savunmada pozisyon hatası yapan Galatasaray'ın; Beşiktaş'ın koşan ve birbirleriyle daha iyi yardımlaşan oyuncularının karşısında temposunu da kaybetmesi ibrenin Siyah-Beyazlı takıma yönelmesine neden oldu.

Dersini Galatasaray'dan daha iyi çalışmış, savunmada daha az hata yapan Kara Kartal, şampiyonluk yarışında, kendisine büyük avantaj getiren galibiyeti elde ederken kalesinde devleşen Muslera'nın bu çabası Galatasaray'ın yerlerde sürünen onurunu kurtarmaya yetmedi.

Açıkcası bu derbi Şenol Güneş ve öğrencilerini biraz daha takım olgusu içine getirip şampiyonluğa yaklaştırırken, Galatasaray için belki de daha karanlık bir geleceğe doğru hızlı yuvarlanışın biraz daha süratlenmesi demekti. Kısacası derbiden Beşitaş karlı çıkıp taraftarını mutlu ederken Sarı-Kırmızılılar içinde bulunduğu kaos ortamını biraz daha pekiştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.