Skora bakmayın!

Maçı izlemeyen birine, skoru söyleseniz Fenerbahçe'nin çok iyi bir futbol sergilediğini düşünebilir. Ama kazın ayağı öyle değil. Ligde uzatmaları oynayan Mersin İdman Yurdu karşısında farklı kazanan Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıracak, keyiflendirecek bir futbol görüntüsünden oldukça uzaktı.

Sezon başından beri söylediğimiz gibi Fenerbahçe'nin rakip savunmayı aşacak, gol pozisyonları üretecek bir futbol anlayışı yok. Sadece birkaç becerili ayağın yapacaklarına bakıyorlar. Mersin İdman Yurdu takımının futbol oynamaya niyeti yok. Kendi sahalarına kapanmışlar, doğru dürüst savunmayı bile beceremiyorlar. Volkan'ın becerili hareketiyle 10 dakikada Fenerbahçe 2-0'ı buluyor.

DURUM VAHİM

İşte bundan sonrası gerçekten vahim. Farka gitmesi beklenen Fenerbahçe uyurgezer bir futbol anlayışı tercih ediyor. Ne ortadan bir atak organize ediliyor, ne de top kanatlara inebiliyor. Fenerbahçe'nin bu organizasyonsuzluğu o meşhur Mersin'i bile kış uykusundan uyandırıp Fenerbahçe'ye gol atmasını sağlıyor.

Fernandao'nun sakatlanan Volkan'ın yerine girmesi Sarı-Lacivertli ekibin gol gücünün artırıyor. Ama futbol anlayışı yine keyif vermekten uzak. Eğer karşılarında Mersin İdman Yurdu değil, ligin daha dirençli ve ayağa top yapan takımlarından biri olsaydı, haftalardır sıkıntı çeken Fenerbahçe için bir başka sıkıntı kaçınılmaz olurdu.

BARIŞ POZLARI YETERLİ DEĞİL

Son olarak şunu söyleyelim: Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ama futbol görüntüsü bununla aynı doğrultuda değil. Bu yüzden de Beşiktaş'ın 5 puan gerisindeler. 'Bu fark kapanır mı?' diye sorsanız. Bu görüntüyle zor. Zoraki verilen birliktelik ve barış pozları da Fenerbahçe'nin içindeki sorunları çözmek için yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum.

Futbol oynamayan ve lige havlu atmış rakibiniz karşısında taraftarınızı coşturacak tempoyu ve organize futbolu bulamıyorsanız, işiniz gerçekten zor olur. Pereira yönetiminde cesur ve rakibi dağıtan futbol anlayışını bir türlü yakalayamayan Fenerbahçe, bitmiş görüntüdeki yıldızları Van Persie ve Nani'nin bu halleriyle taraftarına ıstırap dolu dakikalar yaşatmaya daha devam eder.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.