Son vuruşta yoklar

Sezonun en iyi takımı görünümdeki Beşiktaş'ın tartışmasız bir gerçeği var. İster evinde ister deplasmanda olsun Siyah-Beyazlı ekip belli bir oyun kurgusunun sahaya yansıtmak için elinden geleni yapıyor. Beşiktaş'ın kontak oyun planında en belirgin özellik rakip alanda oluşturulan baskı ve bu baskı sonunda elde edilen oyun; kontrolü sonucu bir an önce topu tehlike bölgesine taşımak.

Siyah-Beyazlılar Şenol Güneş'in kendilerine çizdiği bol paslı ve mücadele gücü yüksek, disiplinli oyun kurgusunu sahaya yansıtmak için her şeyi yapıyorlar. Dün Rize deplasmanında oyun hakimiyeti, hamle üstünlüğü ve pozisyon üretimi yine Beşiktaş'taydı.

Ancak özellikle ikinci yarıda yapılan değişikliklerden sonra yakalanılan pozisyonlar biraz şanssızlık biraz da son vuruş eksikliği nedeniyle skora dönüştürülemiyor. Rizespor bu sezon ligin ayağı iyi top yapan, kontra sahaya iyi çıkan takımlarından bir tanesi. Ancak Beşiktaş'ın oluşturduğu baskı onlara bu özelliklerini gösterme olanağı tanımadı.

Avrupa yorgunluğundan sonra belirgin bir rotasyona giden Şenol Güneş, ilk yarıda istediğini alamadığı Olcay ve Ömer'in yerine Quresma ve Aboubakar değişikliğiyle üretimini arttırdı. Ama dedik ya son vuruşlardaki eksiklik onları golden uzak tuttu. Beşiktaş'ın bir başka olumlu yanı da; özellikle kanat organizasyonlarını iyi yapmaları. Bu bölgede sayısız orta geliyor ama pozisyona dönüşmüyor.

Siyah-Beyazlı ekibin eksik yanı ise rakibin orta alanı çabuk geçmesine izin vermesi. Nitekim birkaç kez çok adamla hücum etme şansını yakaladı ama onlar da pozisyonu sonlandırma becerisi eksikti. Sonuç olarak gerçekten iyi futbolun ve mücadelenin sergilendiği bir maç izledik. Beşiktaş bildiğini okudu ama istediğini skora dönüştüremedi. Rize ise rakibe teslim olmanın ve hamle üstünlüğünü ele geçirememenin faturasını ödedi.

Ama ne olursa olsun Beşiktaş puan kaybetse bile takım halinde mücadele eden bir ekip olduğunu herkese bir kez daha kanıtladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.