Şüphem yok daha iyi olacak

Hazırlık maçı bile olsa kazanmak gerçekten önemli. Ancak daha önemlisi hazırlandığınız önemli bir turnuvada neler yapabileceğinizi görmektir. Öncelikli şunu söyleyeyim; Fatih Terim’le birlikte Ay-Yıldızlı takıma bir kazanma alışkanlığı geldi. Geri düştüğü bir karşılaşmayı bile pes etmeden toparlayıp üstünlük sağlayan bir takımımız var. İsveç maçından sonra Avusturya deplasmanında da gördük ki Milli Takımımızın en önemli özelliği savaşmak...

Oyunu lehimize çevirmek için her şeyi yapıyoruz. Ancak en önemlisi Türk takımlarında şu ana dek pek görmediğimiz yardımlaşma olgusunu ön plana çıkarıyoruz.

Analize gireceksek önce eksilerimizden başlayalım. Birincisi, Türk futbolunun temel hastalığı olan savunma zaafından hala kurtulamadığımız bir kez daha belirginleşti. Yediğimiz goldeki zincirleme yerleşim hataları daha ciddi maçlarda başımıza büyük sorunlar açabilir. Sadece bu gol değil, zaman zaman verilen pozisyonlar da başka bir tehlike işareti. Bir diğeri ise topu kontrol ettiğimiz anlarda bile pozisyon üretmekte zorlanmamız. İki gol attık ama biri duran toptan diğeri de rakip kalecinin ikramından. Eğer ciddi bir turnuva oynuyorsak bu şanslar pek fazla gelmez.

Gelelim artılarımıza. Öncelikle rakip alanda başlayıp oyunun her bölgesinde yaptığımız baskı ve mücadele, şimdiye dek pek alışamadığımız bir özellik. Bunun dışında topu ayağımızda tutup, oyunu kontrol etme özelliğimiz Terim’le başlayan bir yenilik. Her şeyden önemlisi ise bitmek tükenmek bilmeyen kazanma arzusu... Türk Milli Takımı bir kabuk değiştirme sürecinde. Eskisi gibi pısırık, rakibin üzerine gelmesini bekleyen ve önce yemeyeyim anlayışı içinde olan bir takımımız yok. Sahada ne istediğini bilen ve bunun uygulamasını iyi yapıp, paylaşma olgusunu ön plana çıkaran bir takımımız var artık.

Sanırım dünkü Avusturya maçı da kazanmayı alışkanlık haline getirmiş ve yaklaşık bir buçuk senedir sırtını yere düşürmemiş bir takımın ‘Ben geliyorum’ izlenimini verdiği bir maçtı. Bu da Avusturya gibi yükselen bir değeri devirmeyi başaran Türk Milli Takımı’nın en büyük kazancıdır. Bundan sonra bu takımın daha da üzerine koyacağından kimsenin şüphesi olmasın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.