Tecrübe farkı

Şu basketbol gerçekten çok tuhaf bir oyun. Bazen en gereksinim duyduğunuz maçta, her zaman en iyi yaptığınız işleri bir türlü beceremiyorsunuz. Olimpiyat yolunda en önemli engel olan Fransa karşısında özellikle ilk yarıda en çok övündüğümüz keskin nişancılığımızı adeta mumla aradık. Türk basketbolunun her zaman övündüğü isabetli dış atışlarımızın yerinde bu kez yeller esti. İlk yarıda denediğimiz 8 üç sayılık atışta hiç isabet bulamamak bunun en açık kanıtı.

Mutlak kazanmak zorunda olduğumuz ve kadrosu NBA yıldızları ile dolu Fransa karşısında bu kez değişik bir beşle oyuna başladık. İki uzunumuz Semih ve Ömer’i kullanarak girdiğimiz oyunun ilk 5 dakikasında her şey istediğimiz gibi gitti. Özellikle çember altından ürettiğimiz sayılara iyi savunma da ekleyince ilk 5 dakika içinde 10 sayılık avantajı da yakaladık. Ancak sonra gelen top kayıpları, isabetsiz atışlarla birleşince uyuyan Fransa’ya adeta davetiye çıkardık.

Biz boş pozisyon bulmamıza rağmen çember döverken onlar Heurtel ile kritik atışları sayıya dönüştürüp kontrolü ele almayı başardılar. Eğer, böylesine önemli maçlar da istediğinizi yapamazsanız, karşınızdaki rakip de yeterince deneyimliyse işiniz gerçekten zorlaşır. Nitekim 7 sayı geride kapattığımız ilk yarıdan sonra ikinci yarıya ilk isabetli üçlüğümüz ile başlamamıza rağmen savunmada çember altında etkisiz kalmaya başlayıp hücumda da basit hatalar yapıca kontrolü ve oyunun hakimiyetini Fransızlara teslim ettik.

Bundan sonrası için bize küçük çaplı bir mucize lazımdı. Onu gerçekleştirmek için savunmayı sertleştirdik. Rakip alanda baskı yapmaya da başladık. Bunda da bir süre başarılı olup Fransızları biraz olsun yavaşlattık. Ancak savunmayı ne kadar yaparsanız yapın eğer yanına hücumu ekleyemezseniz istediğiniz sonuca ulaşmanız zor olur.

İyi mücadele ettiğimiz ve oluşan farkı kapatma şansı yakaladığımız bölümlerde faul kaçırma ve isabetsiz şut atma hastalığımız sürünce Rio hayallerine veda etmemiz kaçınılmaz oldu. Fransızlar bizim yapamadığımız yaptı, hem isabetli atışlar buldular hem de çember altımızda etkili oldular.

RÜYADAN UYANIŞ

Eğer hedefiniz büyükse bunu bütün takım birlikte mücadele ederek yapacaksınız. Biz maalesef Manila’da takım halinde mücadele etmeyi beceremedik. Karşımızda bizim yapamadıklarımızı birlikte sergileyen son derece deneyimli oyunculardan kurulu bir takım bulunca da Rio hayallerimize veda ettik. Kısmet bu kadarmış diyelim ve bize bu heyecanı yaşatan basketbolcularımıza teşekkür ederek rüyadan uyanalım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.