Umut ışığını gördük

Hedef turnuvalar öncesi oynanan hazırlık maçlarında önemli olan sonuç değil, hedefinize ne kadar yakın olduğunuzu görmektir. Türkiye gibi EURO 2016’da boy gösterecek bir takım ile oynanan ilk hazırlık maçının 65 dakikalık bölümüne baktığımızda Milli Takımımızın umut veren bir oyun anlayışı ve mücadele içinde olduğunu söyleyebiliriz. İsveç karşısında 65. dakikadan sonra biraz da skoru koruma gayesiyle geriye yaslanmamız kalemizde beklenmedik bir gol görmemize neden olduysa da silkinip, buna cevap vermemiz Ay-Yıldızlı 11’imizin bir başka olumlu görüntüsüydü.

Ligimizde pek sahne almayan bazı oyuncuların da bulunduğu Milli Takımımız, fizik olarak güçlü İsveç karşısında oyunun büyük bölümünü kontrolü altında tuttu. Ay-Yıldızlıların en az rakibi kadar fizik mücadele içinde olması da işaret edeceğimiz bir başka artıydı. Topu ayağımızda fazla tutup, özellikle kanatları iyi kullanarak rakibin üzerine gitmeyi bilen Türk Milli Takımı, orta alan ve savunma dengesini de son derece yerinde uyguladı.

Mehmet Topal ve sakatlanana kadar Hakan Balta, göbeği son derece akıllı kapatırken, Caner ve Gökhan da kanatlardaki en önemli silahlarımızdı. Selçuk ve Arda organizasyon görevini son derece iyi yerine getirirken, Cenk de golcülüğünü konuşturup, dün gece umutlarımızı artıran adam oldu.

MÜCADELE GÜCÜ ARTACAK

Belli ki önümüzdeki süreçte Fatih Terim yönetiminde hem mücadele gücümüzü artıracağız hem de dün gece sergilediğimiz kazanma arzusunu daha da yukarı çekeceğiz. Açıkçası dün İsveç karşısında gördük ki bu takım Fransa’da düzenlenecek EURO 2016 için ışık ve umut veriyor. İlk ciddi hazırlık maçında bu işaretleri almak da sanırım son derece sevindirici.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.