Umut veren mücadele

Hızla yaklaşan büyük sınav öncesinde böylesine güçlü ve dişli takımlarla oynanan hazırlık maçları gerçekten çok olumlu. Sonuç her ne kadar çok önemli olmasa da dünya futboluna damga vuran rakipleriniz karşısında ne durumda olduğunuzu görmek son derece mühim. Öncelikle şunu söyleyelim ki, Fatih Terim'in İngiltere karşısına sürdüğü takım sergilediği futbol anlayışıyla Avrupa Şampiyonası öncesinde bize bir hayli umut verdi.

Ay-Yıldızlı ekibimizde en önemli değişim, rakipten korkmayan üzerine gitmeyi beceren gol kovalayan ve hatta rakip alanda baskı yapmayı sürekli düşünen bir anlayış içinde olması. Bir başka olumlu gelişme ise geçmişte yenilen erken golden sonra dağılan takım yerine reaksiyon veren bir takım haline gelmemiz.

Oyunun başında daha ısınmadan verdiğimiz bir kolay pozisyonun ardından üçüncü dakikada Kane'in ofsayttan attığı gole 10 dakika sonra Hakan Çalhanoğlu'yla cevap verip, İngilizlere ilk golümüzü atmamız son derece sevindirici. Bu golün oluşumunda Oğuzhan ve Volkan'ın katkılarını unutmayalım. Söz Volkan'dan açılmışken yararlı oyununda topu biraz daha az ayağında tutsa çok daha faydalı olacak. Milli Takımımız'ın hataları yok mu? Elbette var.

İKİNCİ GOL TALİHSİZLİK

Özellikle savunmada zaman zaman paylaşım yanlışları içinde olmamız duran toplarda zaaflarımızı giderememiz bize ilere pahalıya mal olabilir. Nitekim, Mehmet Topal'ın adamını kaçırıp penaltıya sebebiyet verdiği pozisyon bu eksikliğimizin önemli bir göstergesiydi. Ayrıca ikinci yediğimiz gol, duran top savunması eksikliğine kaleci hatasının da eklenmesiyle oluşan talihsizlik sonucuydu. Dedik ya, skor tabelası hiç önemli değil.

Ama kazansak moral ve motivasyon olarak bize çok daha önemli dönüşleri olabilirdi bu maçın. Oyunun son bölümündeki fizik düşüşümüz ve skoru koruma düşüncemiz bir gole mal oldu ama kendi takımında çok fazla süre alamayan Cenk'in bu maçtaki gayreti gol bulma açısından iyi ışıklar sergiledi. Ayrıca Hakan Çalhanoğlu, Volkan, Hakan Balta, Oğuzhan ve Gökhan Gönül bu maçın lideri olarak gözlerimize battı. En önemlisi de verdiğimiz mücadeleydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.