Usta ayaklar işi bitirdi

Önündeki rakiplerinin puan kaybetmesi Galatasaraylı futbolcuların kazanma iştahlarını belli ki arttırmış. Kasımpaşa karşısında bu arzuyla maça başlayıp rakibine kazanacağım mesajını gönderen Sarı-Kırmızılı ekip daha 5. dakikada arzusunun sonucunu almayı başardı.

İki usta ayak Sneijder ve Podolski’nin etkili pas alışverişi Podolski’nin ayağından filelerle buluşunca hemen hepimiz Galatasaray’ın bu farkı daha da aşacağını düşündük. Ancak topu ayağında daha fazla tutup, daha fazla pas yapan Galatasaray bu etkinliğini gol olacak bölgelere taşıyamayınca koskoca ilk yarıda pozisyon üretmekte hayli sıkıntı çekti. Üstelik karşılarında baskı yapmayan, orta alanda pas yapılmasına izin veren bir Kasımpaşa vardı. 25. dakikadan sonra Kasımpaşa’nın çok adamla Galatasaray’ın üstüne gelme düşüncesi Sarı-Kırmızılı ekip için bir avantaj olabilirdi ama bunun için yapılması gereken topun daha hızlı bir şekilde rakip kaleye yönlendirilmesi veya kanatlara indirilmesiydi. Galatasaray bunları yapamayınca pozisyon üretemediği gibi kalesinde de zaman zaman tehlikeler yaşadı. Ancak sadece uzaktan şut atmayı deneyen Kasımpaşa’nın da fazla etkili olacak hali yoktu.

Sezon başından beri savunmasında sıkıntı çeken Galatasaray Serdar Aziz ile Sabri’nin ortaklaşa hatasından kalesinde golü görünce şok yaşamadı da değil. Üstelik rakip bu golü atarken topa iki kez vururken yetişen bir Galatasaray’da yok. Sonra yine iki usta ayak Carole ve deplasman golcüsü Bruma’nın ustalık işi rolleri gelince Galatasaray rahatladı ama yine bir kontra atak sonucunda gelen haksız penaltı Muslera’nın elinde eriyince Sarı-Kırmızılı ekip derin bir oh çekti. İstediğini alan Galatasaray’da dün gecenin en etkili isimleri Sneijder, Carole ve Bruma olurken, Muslera yine takımını ayakta tutan isimdi. Ama bir takım hatalara da dikkat çekmek gerekiyor. Öncelikle topun daha fazla tehlike bölgesine gönderilmesi şart. Pas yapmak güzel ama bunun meyvaları toplanmalı. Ayrıca böyle dağınık bir savunma her zaman takımın başını derde sokar. Riekerink’i bu konuda da uyaralım. Her takım Kasımpaşa gibi yumuşak ve kağıt gibi yırtılan savunmaya sahip olmaz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.