Yol yakınken bırakın beyler!..

Türkçemizde güzel bir laf vardır, “Adam olacak çocuk” diye başlayan... Her şeyi özetliyor... Siz, Avrupa kupalarının gediklisi olarak tarihinde ilk defa bu platforma çıkmış bir takımla karşılaşıyorsunuz. Beklentiler haliyle yüksek. Rakibin bütçesi sizin üç futbolcunuz kadar. Herkes kazanmanızı bekliyor. Ama Galatasaray’da bırakın kazanmak için bir planı, oyun kurgusu dahi yok. Sahada kimin ne yaptığı belli bile değil. Gomis diye yetenekli bir golcü almışsınız. Önemli olan onu topla buluşturmak. Ama bu yönde en ufak bir kurgu yok.

Tüm bu oluşumu geçekleştirecek bölge orta alan. Sneijder olmayınca oranın da kolu kanadı kırılmış. Bırakın hucümu organize etmeyi, bu bölgedem savunmaya bile yardım gelmiyor. Söz savunmadan açılmışken hemen vurgulayalım; nerede bıraktıysak orada kalmışlar. Rakip Galatasaray’dan daha fazla pozisyon üretiyor. Yetmezmiş gibi amatör bir takımın yemeyeceği golü, filelerimize gönderiyor.

Hani büyük iddialarımız vardı. Galatasaray bir yıllık aradan sonra kaldığı yerden başlayacaktı!.. Bu takımla mı? Güldürmeyin beni. Bakın bir tavsiyem var; yol yakınken önce bu stajyer bile diyemeyeceğim teknik direktörle yolları ayırın. Dün birkez daha gördük ki Tudor’lu Galatasaray bu anlayışla hiçbir yere varamaz. Hadi 'sezon başı, daha takım hazır değil' diye kendinizi avutabilirsiniz Ama bir tokat gibi suratınıza çarpan Östersunds maçı bize çok şeyler anlattı. Yol yakınken hem yönetim hem de Tudor Galatasaray üzerinden ellerini çeksin. Yoksa çok daha büyük hüsranlar bu sene de yaşanır ve Galatasaray taraftarı kahrolmaya devam eder.

Sonuç ve tur hiç önemli değil. Bu tur geçilse bile ufukta parlak bir ışık yok. "Daha ilk maçtan bu kadar sert eleştiriye ne gerek var" diyebilirsiniz... Ancak biz görevimizi yerine getirip gerekli uyarıları yapalım. Bakın, hakemin bile size hoşgörüyle baktığı bir maçta pozisyon üretemeyip, yarınız etmeyen bir takıma teslim oluyorsanız, bunları söylemek zorundayım. Görüntü ve planlama daha ilk maçtan error vermiş durumda. Böylesine zavallı bir savunma kurgusuyla iki golü kalenizde görüyorsanız, hepiniz toptan çekin gidin, en iyisi galiba bu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.