Bayramdan sonraki pazartesi diyete başlayacağım diyenlerden misiniz?

Bayramlar sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, mutluluğun ve bereketin paylaşıldığı zamanlardır. Ancak, bayramlarda fazla yemek tüketimi sonucu sağlık sorunları yaşayabiliriz. 1 ay boyunca oruçla birlikte bütün alışkanlıklarımız ve metabolizmamız değişmişti. Bayram ile birlikte ikram edilen şekerler, çikolatalar, sarmalar, baklavalar ve diğer tatlılar derken çoğumuz yediğine ve içtiğine dikkat etmedi yada edemedi. Bayramlarda, geleneksel yemekler ve tatlılar tüketmek yaygındır. Bu nedenle, fazla kalori alımı ve şeker tüketimi gibi sağlık sorunlarınızı ortaya çıkarır.

Bayramda tüketilen tatlıların kalori miktarı, tatlı çeşidine göre değişebilir. Örneğin; bir adet baklava, yaklaşık 240 kalori içerir. Bayramda tükettiğiniz tatlı ve şekerlemelerin sonucunu tartıda artı olarak görenler tarifini paylaştığım detoksa başlayabilir.

MALZEMELER

2 adet yeşil elma

1 adet limon

2 adet çubuk tarçın

4 adet tane karanfil

1 çay kaşığı karabiber

3 litre su

UYGULANIŞI: Yeşil elmayı ve limonu 4 parçaya dilimleyelim. Uygun bir tencereye dilimlediğimiz yeşil elmayı, limonu, çubuk tarçını, karanfili, karabiberi ve suyu alıp kaynamaya bırakalım. Elmalar yumuşadığında tencereyi ocaktan alalım ve içeceği süzgeçten süzelim. Tercihe göre ister sıcak ister soğuk olacak şekilde her gün 2 su bardağı içebilirsiniz. İçeceğinizi buzdolabında muhafaza ediniz.

Sağlıcakla kalın…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.