Umutlarla dolu 2024’ e…

Yılbaşı, birçok kişi için umut dolu bir başlangıcı temsil eder. Geride bıraktığımız yılın zorluklarına rağmen, yeni yıl genellikle taze bir başlangıcın habercisi olarak karşımıza çıkar. 2024'e girerken, birçok insan gelecekten beklentilerini belirlemekte ve umut dolu bir geleceğe doğru adım atmaktadır.

2020 yılında yaşadığımız pandemide hepimiz evlere kapandık. Maske, mesafe, temizlik hepimizin önceliği oldu. Pandemi bizden sevdiklerimizi aldı. Pandemiden dolayı evlere kapanıp kimseyle görüşüp kucaklaşmaya dahi hasret kaldığımız günlerde ülkece bundan daha kötü ne olabilir dedik. Geçtiğimiz şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremlerde nice canlarımızı toprağa verdik. Birçok insan enkaz altında canlarını, mallarını, hayatlarını ve anılarını saniyeler içinde kaybetti. O günlerde ülkece tek yürek olduk.

Bugün depremin üzerinden 329 gün geçti. Bir noktadan sonra hayata yeniden devam ediyoruz, eski tadı olmasa da. Sonra ülkemizin bazı şehirlerinde sel felaketi yaşandı. Bu felakette de canlarımız gitti. Bugün geriye dönüp baktığımızda 2023 yılı bizden birçok şeyi aldı götürdü.

2023 yılı bizi çok üzse de ülkece göğsümüzü kabarttığı senelerden biri de oldu. Hakkını yememek lazım doğrusu. Ülkemizin milli sporcuları bayrağımızı gururla taşırken, tüm dünyaya milli marşımızı dinlettirdiler.

Peki, yeni yıldan ne bekliyoruz?

Pandeminin etkisiyle şekillenen hayatlarımızda insanlar arasındaki mesafelerin azalması, sevdiklerimize daha fazla zaman ayırabilme ihtimalimiz arttı. Yeni yılda, normalleşme adımlarının daha da hızlanacağına dair umutlarımız var.

Ekonomik açıdan da birçok insan, istikrar ve daha iyi bir gelecek beklentisi içerisinde. İş dünyasında ve istihdamda artış, ekonomik koşulların iyileşmesi yönünde umutlarımızı besliyor. Geçtiğimiz dönemde yaşanan belirsizliklerin ardından, yeni yılda daha istikrarlı bir ekonomik ortamın oluşacağına dair umutlarımızı koruyoruz.

Teknoloji ve inovasyon alanında da büyük gelişmelerin beklendiği bir döneme giriyoruz. Yapay zeka, uzay keşifleri, sürdürülebilir enerji kaynakları gibi alanlarda daha büyük adımların atılacağına dair umutlarımız var. Bu teknolojik ilerlemelerin hayatımıza getireceği kolaylıklar ve çözümler, geleceğe dair umutlarımızı besliyor.

Eğitim, her toplumun temel taşlarından biridir. Yeni yılda, eğitim sisteminde gerekli iyileştirmelerin yapılması ve öğrencilere daha iyi bir gelecek sunulması bekleniyor.

Kadın cinayetlerinin tekrar yaşanmamasını bekliyoruz.

İklim değişikliği endişesi, yeni yılda çevre dostu politikaların önemini artırıyor. İnsanlar, hükümetlerden ve kurumlardan çevre koruma ve sürdürülebilirlik konularında daha etkili adımlar atılmasını bekliyor.

Kişisel olarak da, birçok insanın yeni yıldan beklediği hedefler ve dilekler var elbette. Sağlıklı bir yaşam, daha başarılı bir kariyer, mutlu bir ilişki, daha fazla zaman ayırabileceğimiz hobiler veya yeni şeyler öğrenebileceğimiz fırsatlar… Hepsi yeni yıldan umutla beklediklerimiz arasında.

Başta Gazze olmak üzere, dünyanın hangi noktasında olursa olsun savaşların bitmesi en büyük arzumuz. Çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakabilmemiz için bu şart.

Unutmayalım ki, her yeni yıl aslında bir fırsattır. Geçmişteki hatalardan ders almak, geleceğe umutla bakmak ve birlikte daha güzel bir dünya inşa etmek için bir şanstır. Yeni yılda hepimizin içindeki umutları canlı tutarak, daha iyi bir dünya için birlikte çalışabiliriz.

Yeni yılın getireceği güzelliklerle dolu, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl dilerim.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum