28 saatlik karne hiç fena değil

Üç takımımız da değer bakımından olmasa bile başa baş mücadele edebileceği, gruplarında, birinci de olabileceği, dördüncü de olabileceği enteresan bir kura çektiler.

Şampiyonlar Ligi çok farklı bir kalite. Buralarda sadece bireysel oyuncu kalitesi başarı için yetmiyor. Bugün de yetmiyor gelecek yıllarda da yetmediğini göreceğiz. Batshuayi, Ghezzal, Pjanic’i izlemek güzel bir şey ama iş skor beklentisine geldiğinde görüntü değişiyor. Hem bireysel hem de bütün halinde doğru savunma yapmak bu seviyenin olmazsa olmazı.

Dortmund Bundesliga’nın topa en fazla sahip olan takımı ama zayıf noktaları vardı. Geriye dönüşlerde sorunlar yaşayan, hava toplarında liginin sonuncusu, bu sorunları lehimize çeviremedik.

Neyi eksik yaptık? Futbolda koşmak kadar doğru koşmak ve doğru pozisyon almak çok önemlidir. Beşiktaş, ligde 107 km koşunca yetiyor. Maçta 114 km koştu ama rakibi 120 km koşunca mağlubiyet geldi. Dortmund takım halinde hareket ederken, Beşiktaş bireysel becerilerle ön plana çıkmaya çalıştı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi tarzı çektiği kurada Lazio karşısında gençlerinin enerjisi ile kazanmayı bildi. Rakip kendisinin, yaklaşık 3 katı değerinde. Temsilcimiz güçlü rakibine karşı topla daha fazla oynadı. Berkan, Cicaldau, Morutan’ın orta saha enerjisi, Marcao’nun dönüşü ile defansın toplanması, Muslera’nın eski formunu yakalaması, Halil ve Kerem uyumu İtalya Ligi’nin en yaşlı takımı karşısında büyük enerji yarattı.

Fenerbahçe ise Frankfurt deplasmanında kendisinin iki katı bütçeye sahip geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni yalnızca 1 puanla kaçırmış bir takım karşısında, daha fazla şut atan, daha fazla pozisyona giren ve ilk yarıda daha üstün olan taraftı. Frankfurt lige kötü başlasa da üçüncü bölgede isabetli pas istatistiğinde Dortmund Bayern’in arkasında üçüncü sırada. Alman takımının yüksek fiziksel seviyesine rağmen Fenerbahçe galibiyete bir penaltı vuruşu kadar yaklaşmıştı.

İstanbul’un üç büyüğü 2 Alman -1 İtalyan takımına karşı adeta bir “seviye belirleme sınavından geçti. 28 saatin neticesinde Türk futbolunun karnesi hiç fena değil.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum