2’nci Koç döneminde disiplin

Başkan Ali Koç ben minimum konuşacağım, sizlere de söz verdiğim gibi eldivensiz her şeyi sorabilirsiniz bugünlerde gazeteciler karşısında bu tutumu sergilemek, orta sahada top çevirmek kadar zor dedi.

3 yıllık sürecini değerlendiren başkan futbol puanı için biraz fazla not kullanmış, basketbol için ise az kullanmış gibi geldi. Yeni gelir yaratımları için de tam puan verebilirdi.

Tekrar başkan olduğu takdirde alacağı en önemli önlem her sezonun başında takımın nisan ayında şampiyon olur, zorlu sezonu olur, Fenerbahçe’ye gönül veren bir isim sezonu olur söylemlerini takım üstünde yarattığı etkeni önlemek olacak. Son sezona bakarsak bu olay teknik ekip ve futbolcuların üzerinde de büyük baskı yarattı. Türk futbolunun realitesi haline gelen bu aşikar konuyu takım üstünde olan etkisinin azaltılması gerekiyor. İkinci en önemli unsur ise Samandıra’ya takım ve disiplin havasını getirmek. Tarihinin en derin kadrosunu kuran Fenerbahçe’de disiplini ve aile ortamını yakalayamadığı için başarısız olan Başkan Ali Koç, “Kafaya taktım, kim olursa olsun yollar ayrılacak” dedi.

Başkanlık dönemim tek bir hoca ile geçer söylemi ters etki yaratsa da, düşündüğü, planladığı ve hedeflediği kan uyuşmasını yakalayamadı. Kalması sorun, gitmesi daha sorun hale gelen, Emre Belezoğlu’na teşekkür ederek yolları ayıran başkan için seçilirse yeni bir yol başlayacak. Teknik direktörün yabancı olacağı kesinleşti. Ligimizin son 15 senesine bakıldığında, başarı olarak Türk teknik direktörler olsa da, bu Fenerbahçe için zıt yönde. Sarı-Lacivertliler yabancı hocalarla çalıştığı dönemlerde daha başarılı oluyor. Burada gelecek hoca için en sıkıntılı nokta Samandıra’ya erken uyumu ve takım disiplininin yanında, yıldız oyuncularla sorunsuz çalışabilmesi olacak. Rahatlığı ise takım %70 olarak hazır halde. Ufak dokunuşlarla başarı getirilebilir.

Başkan için en sıkıntılı olay ise defalarca denenip başarılı olunamayan sportif direktör konusu. Önümüzdeki sezon için de bundan vazgeçmeyeceğini bildiren başkan, hoca değişikliği riskinin yanında bunu da alacak olması. Risk almadan olduğunuzdan başka bir duruma geçemezsiniz. Sivas maçını örnek vermiş olsa da başkan için sezon boyu oynanan isteksiz ve mahkum futbolu istemediği gibi sahada formasını ıslatan, bu formanın değerini anlayan ve futbolcu ruhu benimseyen bir kadroyu görmeyi istiyor. Alman ekolü veya Portekiz ekolünü tercih eden başkan yeni sezonda takımı Mesut Özil üstüne kuracak bir yapı oluşturulmasını istiyor olabilir.

Sayın başkan özellikle başarısız olduğu futbol takımı için tespit ettiği yanlışları kendi yönetimi için de tespit ettiyse Sarı-Lacivertliler için güzel günler yakın olacaktır.

Başarısızlığı sadece gelen teknik direktörler, futbolcular ve idari kadroda görüyorsa Fenerbahçeliler için mutluluk yarınlara kalabilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum