Akıllı oyun

Süper Lig’e Çaykur Rizespor maçı ile bıraktığı yerden başlayan Beşiktaş, Gaziantep FK karşısında hiçbir varlık gösterememişti. Bunda ana etken rakibin Kartalı kendi silahıyla vurmasıydı. Diğer bir sebep ise Ghezzal’ın durgunluğuydu.

Cezayirli yıldız, Teixeira ve Batshuayi form tutana kadar Beşiktaş’ın saha içinde oyunu yönlendirecek tek oyuncusu.

Sergen Yalçın ‘bugün ofansif hattımızı olduğu gibi kullandık, kazanmak istiyoruz, oyuncularımız fiziken mesafelerini almaya başladılar. Yeni transferlerimiz antrenmanda iyiydi, takıma ısınıyorlar böyle bir kadro ile çıkmak istedik.” diyerek sinyali verdi.

Kazanma hırsı o kadar belli ki, Kartal maça yoğun pres ile başladı. İlk 10 dakika Fatih Karagümrük orta sahayı geçememesi bir yana, baskıdan o kadar daraldı ki maçın 15 dakikada iki sarı kart gördü. Larin laubalilik yapmasa maçı erkenden koparabilirdi Kartal.

Defansta başlayan pas hataları Kırmızı-Siyahlı takım için tehlike sinyalleri veriyordu. Teixeira hazır olmasam da tekniğimden bir şey kaybetmedim golünü attı. İlk yarı yüzde 70 topa sahip olan Fatih Karagümrük olsa da pozisyonları bulan Beşiktaş oldu.

Belçikalı Batshuayi ise, tek başına bütün savunmayı yıprattı, zorladı ama istediği, aradığı golü bulamadı.

İlk yarıda Beşiktaş geçen sezondan devam eden otomatikleşmiş oyunu ve belirgin kas hafızası olduğunu gösterdi.

Oyunu geriden kurup, Beşiktaş’ı üstüne çekip, Ahmed Musa ile pozisyon bulma sistemi olan misafir takım bunu sadece bir kere yapabildi. Bunda da tehlikeli oldu.

Salih’in dikkatsizliği Sergen Hoca’nın bütün planlarını rafa kaldırdı. Halı saha da dahi uygulanması sorun olan kural sahada 2 Türk kaldı hemen bir Türk oyuncu alayım, hükmen yenilmeyeyim düşüncesi, tam delice düşünceler.

Bu kuralın açılımını sanırım kuralı koyan da bilmiyor.

TFF bu aldığı kararlarda futbolun içinde olan teknik direktörlerden fikir alıyor mu? Yoksa baştaki hoca mı karar veriyor.

Belçikalı gol kaçırma rekoruna girdi, çerçeveyi buldu bu seferde yan hakeme takıldı. Vida gelen fırsatta fişi çekemedi. Eksik kalmasına rağmen önde pres yapan oyunundan vazgeçmedi Kartal. Fatih Karagümrük maç boyu rakibi karşısında hiç bir varlık gösteremedi. Gecenin en şanssız ismi genç Rıdvan oldu, Ahmed Musa’yı durduran sol bek sakatlığa kurban gitti.

Şampiyonlar Ligi’nde şeker gibi bir kura çeken Kartal, geçen sezon kazandığı şampiyonlukların ilk adımını attığı, Milli araya kazasız girdi. Milli aradan sonra daha hareketli daha hazır bir Beşiktaş göreceğiz.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum