Ali Koç neden eleştirilemiyor?

Vitor Pereira’nın gelişi sağlıklı değildi ki ,gidişatı sağlıklı olsun. Burada gidişat görevde olduğu süre. Ülke olarak değişik bir futbol anlayışımız var, skor ve sonuç odaklı olarak yorum yapıyoruz. Kazandığı gün, çok iyi teknik direktör, kaybettiği gün; bu adam neden burada, ilkel bir futbol oynatıyor, zaten gelmeden önce durumu belliydi...

Ekim ayının ikinci haftasına kadar, Fenerbahçe lider iken, manşetler ‘Portekizli hoca kendini geliştirmiş şampiyonluğu kesin alır. Fener, hoca ile doğru yolda.’ diyordu.

Ekim ayı sonu manşetlerde ise ‘Bu futbolcular bu sisteme uymaz, hoca gitmeyi kafasına koymuş, bütün futbolcularla arası kötü. Milli arada hocanın bavulu hazır.’ ifadeleri boy gösterdi.

Pereira şuan başarısız mı? Başarısız. Peki sadece, hoca mı başarısız? Futbolcunun hiç mi suçu yok? Her olay sonu elinde megafonla gezen başkanın hiç mi yok?

Hoca bir gaf yaptı, siz benden şuan Avrupa da kupa bekliyorsanız, bu hayal olur dedi. Eleştiri anında tavan yaptı, kendisi çalıştırdığı takımın farkında değil dendi. Peki şuan Türkiye’nin en iyi hocası gösterilen Sergen Yalçın Şampiyonlar Ligi maçlarından önce aynı düşünceye çıkan açıklamalar yaptı, eleştiren oldu mu? Olmadı. Başarılı hoca ile başarısız hoca arasında ligde sadece bir puan fark var.

Kamuoyu olarak sistemi mi eleştiriyoruz, yoksa yabancı olduğu için hocayı mı?

Milli takım için sistem hocası gelsin bizi ilerletsin dedik, Stefan Kuntz geldi. Uçağa binmeden hedef gösterildi. Spor yorumcularının yanında, idman yaptırmayı bilmeyen hocalar bile eleştirdi.

Üç yılı aşkın süredir görevde olan 7 teknik direktör, altmıştan fazla oyuncu transfer edip bir başarı sağlayamayan başkan, 4 aydır görevde olan hoca kadar eleştirilemiyor. Fenerbahçe başka bir vizyon sahibi olacak, herkes bu takıma kıskanarak bakacak, sayılmayan şampiyonlukların peşine düşüp gündem değiştirecek, megafon ile taraftarı yürüyüşe davet eden ülkenin en zengin adamı neden eleştirilemiyor.

Son sahne olarak, sosyal medya, gazete manşetleri başkanı görevde kaldığı yanlış kararlar aldığı sürece doğru ilerletiyor. Çözüm hoca değiştirip, her yıl oyuncu almak ile olmuyor.

Gerçek çözüm, başkanın takıma güvenip, kenetlenip gerekli iyileştirme tedavisini yapması, ya da görevden ayrılması…

YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum