Almanya gençleri showla başladı

Teknik Direktör Stephan Kuntz’un getirip son manevrayı Montella’nın yaptığı Euro 2024’e kavuştuk.Bu başarıyı futbolcular haricinde herkes sahiplendi.Türkiye Futbol Federasyonunda görev alan Hamit Altıntop başkanı gibi elini masaya vura vura Türk futbolunun bana ihtiyacı var benim ona yok açıklaması bu sahipliği göstermişti.Son açıklamasında konu hakkında doğru ama fiziksel hareketin hatalı olduğundan bahsetti.

Gerçekten futbol federasyonu seçimleri sonrası sayın Hamit Altıntop görev almaz ise kendisine ihtiyaç duyulur mu?

Turnuva ekolü olan Almanya 1988 sonrası ikinci defa bu organizasyona ev sahipliği yapmanın avantajını sağlıyordu. Tahminleriyle ünlenen köpek Steph Furry’e göre İspanya çeyrek finalde Almanya’yı,yarı finalde Çekya’yı finalde Portekiz’i yenerek şampiyon olacak tahmininde bulundu.

Ev sahibi Almanya’nın turnuvayı nasıl geçireceği merak konusuydu.Kroos,İlkay,Kimmich gibi tecrübeli oyuncuların yanına yerleştirilen Musiala,Wırtz,Havertz gibi genç oyuncular ile kupaya uzanma hedefi vardı.

İlk 11’inin çoğu Premier ligde olan oyunculardan kurulu İskoçya sürpriz peşindeydi.
Hırslı başlayan İskoçlar golleri erken bulan Almanlar oldu.Toni Kroos ile başlayan Kimmich pasına Wırtz kendine yakışır bir gol ile turnuvayı açtı.20 dakika dolmadan Musiala ile 2.golü buldular.İlk yarıda oyunu
rakip kaleye yıkan Panzerler penaltıdan bir gol daha bularak farklı bir ilk yarı geçirdi.

Sosyal medya espirisi ise soran olursa kaleci Neuer’in sağlık durumu ve keyfinin iyi olduğu yönündeydi.
Marşlarını söylerken hırslı oldukları gözüken İskoçlar ilk yarı sıfır şut,sıfır gol girişimi,sıfır isabetli orta,sıfır gol beklentisi ile bir yarı oynadı.

Almanya’nın gençleri ilk yarı resitaline ikinci yarıda devam etti.Gol bulmasalarda organize ataklar güzeldi.Nagelssman iki genç oyuncusunu kenara alıp Sane ve Fülllurgu oyuna aldı.Dortmund’un golcüsü oyuna girer girmez golünü atarak gençlere dikkat ben burdayım dedi.Rakip ceza alanına ilk defa gelen İskoçlar,Rudiger yardımı ile bir gol bulabildi. Kapanışı çağrılması gündem olan Emre Can yaptı.
Nagelssman ilk yarı bitiminde ikinci maç olan Macaristan maçı planını çalışmaya başlamıştı.

Kulüp kariyerini kupalar alarak sonlandıran Toni Kroos dün akşam müthiş bir oyun sergileyerek çok zor gözüksede bir kupa daha neden olmasın der gibiydi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum