Aslan’ın kurtarıcısı

Ülke olarak ezberleri bozuyor tekrar yapmak için yıllarca uğraşıyoruz. Takımlar kaleci hariç diğer oyuncuları değiştirmek için müthiş mücadeleler veriyor. Çeşitli sebeplerden dolayı ezeli rakibi Fenerbahçe gibi Galatasaray’da bu modaya devam ediyor. Ne demişti açıklamasın da Okan Buruk hazır oyuncular gerekli bize.

Öğreneni alıyoruz, öğretmek için gayret göstermiyoruz. Sonuç olarak her yıl aynı senaryo sil baştan o sene bu sene… Geçen hafta Giresunspor maçını kaybeden Okan hoca sakatlanan Midtsjo yerine eldeki sebeplerden dolayı Torreira ile oyuna başladı. Hocanın düşündüğü sezon başı kadro bu mu dersek, biraz yanılmış oluruz. Taraftarın merakla beklediği Mertens ise şu anda 90 dakika oynayamayacak olduğunu hoca maç önü açıklamasında söyledi.

Nelsson-Abdülkerim geriden oyun kuramadığından dolayı, Emre Akbaba stoperlerin önüne gelerek oyun kurma görevini yapmaya çalıştı. Torreira bu pozisyona biraz yabancı kaldı. Galatasaray istem dışı olsa da, ilk yarıda yakaladığı fırsatları rakibinin bireysel hatalarından dolayı buldu. Bunlar da Seferoviç’in anlık dalgınlığı, Kerem’in yavaş kalmasından dolayı gole bulamadı.

Boey kanadından gerekli desteği alamayan Yunus Akgün takımın en çok arayan oyuncusu oldu, ileride çoğalma olamadığımdan dolayı genç oyuncu uzaktan şut atarak tehlike yaratmaya çalıştı. Ümraniyespor ise, Recep hoca ile Fenerbahçe maçında olduğu gibi ön planda dar 4-3-3 presi ile rakibin bütün çıkışlarına engel oldu. Kötü oyuna kıpırdanma, Emre Akbaba- Mertens değişikliği ile geldi Galatasaray’da. Seferovic’in şanssızlık, becerisizlik arasındaki değişkenliği ikinci yarının başında da devam etti. Yoğun baskıya Serkan Kırıntılı dur dedi.

Ümraniyespor ise bu baskıya Geraldo- Georghe değişikleri ile karşı koymaya çalıştı. Transferine izin verilmediğinden dolayı mı? Maaşı az olduğundan dolayı mı; bilinmez ama Kerem Aktürkoğlu sezona keyifsiz bir başlangıç yaptı. Bu da Seferovic’in bugün medyada çıkan Kerem ve Yunus’tan gerekli desteği alamıyorum haberleri doğrulalar gibiydi. Antalyaspor maçının son dakikaları hatırlanır gibi, Seferovic- Gomis değişikliği son şans olarak denendi. Son şans İstanbul deplasmanı da olsa Okan hocayı büyük dertten kurtardı.

37’lik Gomis gemisini kurtaran kaptan oldu. Galatasaray şuan yapılan yıldız transferlerine rağmen kopuk, takım ruhundan uzak bir görüntü içerisinde. Bu kadar orta saha oyuncu transferine rağmen oynanan oyun, hiçbir şeyden anlamayan söylene söylene gönderilen Torrent’den bir özür dilenmeli.

Son olarak medyada çıkan Okan hocanın sağ bek, sol bek mutsuzluğu, Kerem, Yunus, Seferovic sıkıntısını yönetim çözmek zorunda.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum