Beşiktaş ‘Güven’de

Sabır demir kalkandır. Sabır sevinç anahtarıdır. Kurtuluşun çözümü sabırdır…
Genel yaşantımızda olduğu gibi, spor yaşantımızda da sabır konusunda başarısız olduk. Buna en güzel örnek olarak, geçen sezon iki şampiyonluk kazanan, Sergen Hoca.
On yıl bu takıma teknik direktör gerekmez denen kulüp, hocasına yeni sezonda 4 ay gibi kısa bir süre dayanabildi.
Geçen sezon hoca kulüp ile aşk evliliği yaptı başarılı oldu. Bu sene görevi istemeyerek mantık evliliği yapınca durum buralara geldi.
Taraftarı maç öncesi eski hocalarını unutmadı. İki takım da oyuna kanat organizasyonları ile başladı. Beşiktaş Rıdvan ve Rosier, Kayserispor; Emrah Başsan ve Thiam ile etkili olmaya çalıştı.
Rıdvan, ilk yarıda Rosier kanadına göre daha iyi çalıştı. Genç oyuncu Emrah Başsan’ı iyi savunduğu gibi, atakları da organize etti kanadından.
Kara Kartal için geçen sezona göre en büyük eksiklik bu sezon kalabalık defansı çözememe sorunu. Batshuayi, Larin ve göbekten gelen Atiba yada Pjanic’e duvar olamıyor. Kadroda bulunan orta saha oyuncularında da bu sorunu çözemeyince Kartal için işler iyice sıkıntılı hale geliyor.
Hikmet hocanın ‘ilk 20 dakikada taraftar ve Beşiktaş baskısını iyi atlatırsak oyunu daha kontrollü oynarız’ taktiği işe yaradı ve hızlı kontra oyunu ile Thiam ile golü buldu. Fenerbahçe hocası Pereira bir maç bile oynatmadan gönderdiği oyuncuyu izleyip hatasını belki anlıyordur.
Siyah-Beyazlılar adına ilk yarının en iyi ismi Serdar, orta sahadaki arkadaşlarının yapamadığını yaparak, Larin’e asist yaparak olası bir taraftar tehlikesini önledi. İlk yarı savruk görüntü çizen Beşiktaş, ikinci yarıya daha etkili başladı. Rıdvan ve Larin ile pozisyonları harcadılar.
İlk yarıda olduğu gibi baskıyı kıran, Kayserispor hızlı hücum ile rakibinin üstüne geldi, benzer golü aynı oyuncusu ile buldu. Eleştiri okları üstünde olan, Batshuayi beş dakika içerisinde iki gol atarak, depresyonda olan takımının biraz kanatlanmasını sağladı. Alt yapı hocası Önder Karaveli’nin Oyuna Güven Yalçın müdahalesi tuttu. Genç oyuncu iki asist ve son golü ile maçı değiştirdi.
İstanbul’a oyun planı olarak bir puan için gelen Sarı-Kırmızılı ekip, rakibin Beşiktaş olduğunu unutunca puansız olarak sahadan ayrıldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum