Beşiktaş yoğun bakımda ama gören yok

Geçen sezonun şampiyon takımı, üst üste iki maç kaybetmez derken, bu sezon altı maç üst üste kaybederek dramatik çöküşe doğru adım atmaya başladı. Depresyon sınırına dayanmış Beşiktaş’ın geçen sezon başarılı kılan yönetim, teknik ekip, futbolcu uyumu, bu sezonun çok çok uzağında. Yönetimin hoca ile hocanın oyuncularla arası sıkıntılı…

Bu ülkede üç büyük takımı çalıştıran birinin 11 maçın 9’unu kaybedip görevde kalması zor iş. Sergen Yalçın’ın Siyah-Beyazlı camiada güçlü bir kredisi var ki, görevi kaybetme değil, tartışılmadı bile. Kadro dışı kalan N’Sakala, sakatlığı olmamasına rağmen kadroya alınmayan Salih Uçan dışında, formlarından memnun olmadığı Welinton ve Alex yanındaydı.

Taraftarın bağrına bastığı hoca, bu takımı yine ben ayağa kaldırırım diyerek, Larin ve Batshuayi çift forveti ile maça başladı.

Oyun her zaman olduğu gibi Siyah-Beyazlıların istediği gibi tempolu ve rakibin ceza sahasında sürdü. Geçiş oyununda Ghezzal, Larin, Batshuayi savunma yapan rakip karşısında boşluklar bulmaya çalıştı. Yedi maçta bir mağlubiyet alan ligin en az gol atan takımı Giresunspor ilk kontrasında penaltı kazanarak öne geçti.

İlk yarıda Kartal için işler hiç iyi gitmedi. Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi maçı sonrası şikayet ettiği VAR, iki kritik pozisyonda devreye girerek, Hüseyin Göçek’in hata yapmasını önledi. Pjanic ilk çıktığı maçın aksine, diğer maçlarda vasat oyununu devam ettirince, Beşiktaş orta saha hakimiyetini rakibe verdi.

Kara Kartal için en büyük yanılgı, Batsuhayi’nin 18 içinde etkili bir forvet olduğu düşünülmesi oldu. Hiç bir zaman bitiriciliği öyle değildi. Şampiyonluk heyecanı, Aboubakar’ın boşluğu nasıl doldurulur endişesi bu transfere yönlendirdi transfer heyetini…

İkinci yarıya geçen sezonun incisi Ghezzal sakatlığı ile başlayan, şampiyon hoca işler iyice sorunlu hal almaya başladı. İlk 15 dakikadan sonra oyuna denge getirip rakibinin üstüne gitmeye çalışan Beşiktaş’a bu sefer de, kalecisi Mert Günok dur dedi. Büyük hatayı geçen sezonun en golcü oyuncusu fırsatçılığı ile bitirdi.

Hakan hocanın maç taktiği, çok iyi işledi. Rakibine karşı, hızlı hücumla bu sezon oynadığı altı deplasman maçında, bulduğu 3 golü bu maçta bir saatte bulmuş oldu.

Beşiktaş Avrupa maçları dışında, ilk defa bu maç vasat ve pozisyonu az bir maç oynadı. Futbolcuların oyuna isyanı yok, skora tepki yok, hocanın kenarda enerjisi yok, şampiyon bitmiş gören yok.

Sergen hoca maç sonları ‘gerçekten kötüyüz, işler iyi gitmiyor’ sözlerine açıklık getirmeli. Sorunun kendisinin yönetimle mi, futbolcularla mı olduğu sorununa açıklık getirmeli. Taraftarın ‘Sergen bu takımı ayağa kaldır’ desteğine rağmen sanki bu oyuncuların ayağa kalkma niyeti yok gibi…

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum