Bir varmış bir yokmuş

Çocukluğumuzun en güzel masalıydı. Bir varmış, bir yokmuş evvel zaman içinde, kalbur saman içinde masalı. Son zamanlarda Fenerbahçe’de masal gibi, bir var bir yok misali oyunlarına devam ediyor. Mesut Özil bir maç var, bir maç yok. Üçlü savunma dedikleri bir var, bir yok. Derbi maçında galibiyet golünü atan Crespo dün var mı, yok mu? Fenerbahçe’nin ideal bir 11’i var mı yok mu?

Portekizli hocanın kaybetmesi halinde kredisi var mı yok mu? Derbiyi kazanıp morallenen takım Avrupa’da yoluna devam etmek için kazanması gereken bir maçı isabetli şut atamadan ülkeye geri döndü. Portekizli hoca, bizleri şaşırtmayarak, ilk 11’de yine değişikliğe giderek, taze kanları sahaya sürdüm. 13. hafta geride kalırken, Süper Lig takımları maç başına ön alanda top kazanma ortalaması 7,23 olarak hesaplanmıştı. Göztepe son beş haftadır bu veride 11’in altına düşmüyor, özgün bir futbol oynama peşinde.

İlk yarıda Meyer-Crespo-Zajc orta saha üretkenliği olmayınca, takımın en güvenilir ayakları kanatlarda yoklara oynadı. Top rakip alana gönderilemeyince Mesut gerilere kadar gelip top çıkartırken, pasın kısa kalması ile Jahovic beklenen golü attı. Serdar Dursun’a gönderilen bütün hava topları da karavana gidince Fenerbahçe ilk yarıyı isabetsiz şut atarak bitirdi. Gol beklentisi Göztepe’nin 1.29 Fenerbahçe’nin ise 0,04’tü.

14.hafta oynanırken, takımların oyunlarında ilerlemeler olurken, Sarı-Lacivertliler tam tersi yol alarak hızlıca geriye doğru eğilim göstermeye başladı. Daha önce oyuna tempolu başlayan, pozisyonlar bulup atamayan takım, rakip ceza sahasına girerken bile zorlanıyor.

Göztepe ikinci yarıya pozisyonla girdi. Halil biraz şanslı olsa, maç Fenerbahçe için bitebilirdi. İrfan Can, Serdar Dursun’u ceza sahası içinde çok iyi gördü. Golcü oyuncu Pereira’ya bu takımın forveti benim der gibi golünü attı.

Golü yedikten sonra demoralize olmayan Göztepe, etkili oyununu devam ettirdi.

Kim Min-Jae, derbi maçında olduğu gibi kritik dokunuşlarla takımını ayakta tuttu. Portekizli hoca yedek kulübesinde o kadar oyuna müdahale oyuncusu olmasına rağmen 80 dakika sahada olmayan takımını, bizler gibi izledi.

Hocaya tepkiyi de oyundan çıkarken İrfan Can kahveci gösterdi. Portekizli hoca takımından o kadar uzaklaşmış olacak ki, oyuna müdahalelerde bile ne yaptığının farkında değil.

Göztepe hocasının maç öncesi ya kazanacağız ya öleceğiz sözleri sonrası maç berabere bitti, kimse ölmedi. Sadece Fenerbahçe bu futbolu ile şampiyon olamayacağını gösterdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum