Bir yanda futbol diğer yanda kaos

Uzaklara gitmeye gerek yok son bir haftadır ülkemiz de yaşananlar. Konya’da köpeğe yapılan işkence, Gaziantep’te zihinsel engelli annenin çocuklarına yaptığı şiddet ve son olarak İzmir Derbisi’nde şoke eden görüntüler. Bu olaylar ilk defa mı oluyor? Tabii ki hayır,. Sosyal medyaya düştüğü an o günkü toplumun tepkisine göre hareket ediyoruz, meseleyi ülke meselesi haline getirip, 24 saat sonra unutuyoruz. Neden takipçi olan birileri varmış diye…

Spor tarafından baktığımızda Türkiye’nin her stadında hemen hemen bu ses bombaları atılır, meşaleler yakılır, sahaya yabancı maddeler atılır. Nasıl içeriye sokulur, nasıl girer onlar için değişik değişik söylemler vardır. Bu olayların bize gösterdiği şey, toplumun birbirinden kopuşu. Ötekileşme olayının zirve yapması, nasıl tedavi edeceğimizin üstünde çalışmamamız lazım. Sorun ortada çözüm bulamıyoruz. Herkesin ortak söylemi en sert ceza verilsin. Verilsin de vermek ile bu iş çözülecek mi? Yıllardır işlenen cinayetler sonrası en sert cezalar veriliyor, görünürde azalma var mı? Aksine daha da çok yükselmeler var.

Sosyalleşmemiz bitiyor, okul-aile ortamlarımız gevşiyor. Sorumlu arıyoruz sorumlu sadece güvenliği sağlayamadığı için Göztepe mi? Olaylara bakış açımız, deplasman tribünü taraftarı gelmesin, tarafsız tribünde sorun yok mantığı ile olaya bakış açısı. Ee… Sahaya giren başkanın teknik ekibe saldırısı bu olayların dışında mı kalıyor?

Sonuç olarak birkaç gün sonra olacak olan, kulüp yöneticileri, o takımın taraftar grupları sıraya girecekler, üst kademe kişileri arayıp, ‘az ceza alsın, tutuksuz yargılansın’ diyecekler. Sonuç; arkadaş milli kahraman gibi adliye koridorundan gülerek çıkacak. Biz mi? 6222, 8222 varsa 3222 kanunlarına kafa yoracağız…

Biz dönelim sürpriz turnuvaya,

İlklerin yaşandığı Katar Dünya Kupası’nın ikinci maçlarının bitişlerini seyrediyoruz. Fransa, Brezilya ve Portekiz hata yapmadan yollarına devam ediyor. Almanya ve Belçika’nın şansı son maçlar. Radikal başlangıç yapan Suudi Arabistan şansını son maça taşıdı. Fas; Belçika, Hırvatistan ve Kanada önünde üst tur için büyük şansa sahip. Ama kutlamalarını Brüksel ve Esenyurt’ta doyasıya kutluyor. Tabii kutlamalarda olan biten ülkemizi aratmıyor.

Messi ve arkadaşlarının son maçı kazanması gerekiyor. Rönesans tablosu gibi grupların son maçları oynanacak. Gana-Uruguay, ABD-İran, İsviçre-Sırbistan eşleşmelerini ayarlasan denk gelmez.
Futbol şöleninin ortasında bizde konuşulan ne mi? Olaylar dışında konuşulanlar; Valencia performansı, Suudiler’in ofsayt taktiği Jesus’a yazar söylentileri. İlk yarısı 0-0 biten maçlar da yakında Aykut Kocaman’a yazmaya başlar…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum