Bitirici eksikliği

Bence, Beşiktaş’ın sezonun kalan bölümü ve bir sonraki sezon için kurguladığı düzen karışık haller içinde. Önder Karaveli hoca ile devam kararı alındı ama güven tam değil. Yönetim-yazar-yorumcu ekseninde devam eden ilişkiye hoca gerektiği gibi itiraz edip irade koyamıyor. Maç sabahında dahi Şenol Güneş ismi konuşuluyor. Şampiyonluk için havlu atılmış olabilir ancak hedefte Avrupa ve Türkiye Kupası var. Bu karışıklıklara rağmen öz kaynak projesini başlatan hocaya destek bırakılmamalı.

Altay ise Mustafa Denizli ile sezona başlayıp çok iyi skorlar elde etti. Kazandıkları Beşiktaş maçından sonra ne olduysa 16 maç üst üste kazanamadılar. İzmir ekibi eski futbolcusu Serkan Özbalta ile tekrar yükselmeyi hedefliyor.

Beklentilerin aksine maç tempolu başladı. Beşiktaş, şampiyon olduğu sezondaki iç sahadaki baskılı oyununu nihayet bu maçta gösterebildi.

Alex Teixeira önderliğinde başlayan tek pas oyunu Necip ve Kenan’ı pozisyona soksa da en önemli sorun olan bitiricilik sıkıntısı devam ediyor.

Güven tek parça olarak net bir forvet değil. Ceza alanının içini karıştırıyor, süratini de iyi kullanıyor ama çift forvet ile oynarken daha verimli oluyor. Final kararlarını vermede biraz eksiklikleri görünüyor.

İlk yarıda Beşiktaş’ta Brezilyalı oyuncusu Alex Teixeira’nın üretkenliği ve Güven’in şutları ön plana çıktı. Alex son haftalar da formunu yükseltmeye devam ediyor. İzmir derbisi ve Rizespor maçlarında, kapanan kontrataklar ile gol bulan İzmir ekibi istediği boşlukları bulamadı. Akan oyunda kilidi açamayıp, istediğini alamayan Kara Kartal ise, duran top organizasyonunu denemeye başladı. Vida’nın ikinci denemesinde ise bu taktik işe yaradı ve Hırvat yıldız takımını öne geçirmeyi başardı.

Golden sonra baskısını ve önde oynama isteğini iyice arttıran Beşiktaş, eleştirilen Kenan ve sahanın en istekli oyuncusu Alex ile direkleri geçemedi. (18 defa ile direğe en fazla takılan takım)

Sakatlar ve cezalı oyuncuların çokluğundan dolayı, birçok oyuncuyu maksimum kullanmak zorunda kalan Önder hoca uzun aradan sonra çok önemli üç puanı kazandı. Üstündeki stresi biraz olsun attı.

İstanbul takımları ve özellikle Beşiktaş rakip kim olursa olsun, her zaman son dakikalara iki farklı önde girmek zorunda, yoksa son dakikalar kabus oluyor.

Beşiktaş kağıt üstünde favori olduğu Altay maçını tek gol ile kazandı. İlginç istatistik olarak Siyah-Beyazlılar son sırada bulunan dört takıma da puan kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.