Bize göre Katar magazin turnuvası mı?

Katar 2022 Dünya Kupası, Ronaldo-Messi rekabeti ile başladı, Arjantinli Messi’nin kupayı kaldırması ile son buldu. Kaybedilen Suudi Arabistan maçı sonrası ‘Messi bu işi bilmiyor’, ‘Xavi-İniesta’sız Messi sıradan bir oyuncu’ gözüyle bakılmaya başlandı. Kimine göre uzaylı, kimine göre dünyanın en iyisi olan Messi, vitesi yükselterek takım arkadaşları ile birlikte ülkesinin 36 yıllık hasretini dindirdi.

10 İspanya La liga, 3 UEFA Süper Kupa, 4 Şampiyonlar Ligi, 1 Ligue One şampiyonluğu ünvanı, 7 adet Ballon d’Or, 6 Avrupa Altın Ayakkabı, 1 Copa America, 1 Dünya Kupası şampiyonluğu kazanmış bir oyuncuya neden hala futbolun, dünyanın bir borcu vardır? Futbolu magazinsel olarak görmeyen insanların şaşırdığı bir olaydır. Evet çok yetenekli bir oyuncu. Çok özel bir oyuncu, onu seyredebildiğimiz için bize futbolun güzelliklerini yaşattığı için teşekkür edebiliriz.

Dönelim ülkemize, Messi, Ronaldo, Mbappe izlenimi dışında acaba teknik direktörler, futbolcular taktisyenler ne öğrendiler? Arjantin’in orta sahada sert baskılarını, kaptığı topları olumlu yönde nasıl kullandıklarını, yapılan pas şiddetini nasıl ayarladıklarını. Grup maçlarından sonra taktiği sistemi değiştirip olumlu nasıl katkı aldıklarını… Bunlardan ders çıkaran oldu mu?

Bu Fas bile yarı final oynadı biz neden oynayamıyoruz düşüncesine kapıldığımızda olmuştu. Bu dediğimiz Fas Milli Takımı’nın ilk 11’de oynayan tüm oyuncuları Avrupa’nın 5 büyük liginde oynuyor. Sağ beki Bayern Münih, sol beki Chelsea. Orta sahalarında oynayan Amrabat için turnuva öncesi Türk takımlarına önerilse hepsi burun kıvırır, şu an Liverpool transferi gündemde. Böyle turnuvalarını geneli magazin olayları ile son bulur. Satın almacı ile satan arasında geçer. Sonucunda ikisi de kazanır, bize ise eğlencesi kalır.

Bizim genel magazinimiz de hakemler VAR, AVAR… Bu hafta başkanların da katılacağı bir organizasyon ile hakem atamaları gösterilecek, beğenilmez ise haftaya teknik direktörler, beğenilmez ise loca sahipleri onlar da beğenilmez ise esnaf çağırarak hakemlerimizi seçeceğiz. Fazla üzülmeye de gerek yok, bizim için ‘Altın Et Nusret’ kupayı kaldırdı. Artık Dünya Kupası da kaldırdık diyebiliriz…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum