Bizim çocuklar dostça kazandı

Takımımızın en genç oyuncusu, Rıdvan Yılmaz’ın heyecanı ve özgüveni bütün takıma yansımış. Şenol Hoca maç öncesi kampın çok yararlı olduğunu, oyuncuların bu turnuvayı ne kadar önemsediklerini, coşkularını kendilerini göstermek için extra çalıştıklarını, birbirleri arasında rekabeti kendilerinin yarattığını teknik ekibinde bundan çok memnun olduğunu dile getirdi. Kampın ilk döneminde oynayacağımız hazırlık maçı daha çok oyun sisteminde neler yapabiliriz, bazı oyuncuları oynatıp görmek açısından ,yenilerden kimi takıma katabiliriz. Kardeş ülke Azerbaycan karşısına ideal kadroyu bozup daha çok kampa ilk gün katılan oyuncularla başladı.

Top bizdeyken 3’lü defans bloğu (Merih-Çağdaş-Kaan) top rakibe geçince 5’li defans (Mert ve Rıdvan) hücum hattında Orkun, Cengiz, Halil ile etkili olmaya çalıştık. Organize gelen bir atakla golü kalemizde gördükten sonra alıştığımız 4 lü savunmaya geçince duran toptan golü bulduk. Halil Dervişoğlu ilk A milli maçında golü bulması sıkıntılı olduğumuz forvet hattında oyuncumuz ve bizim için güzel moral oldu. Kazandığımız köşe vuruşunda karambolden gol bularak ilk yarıyı önde kapadık. İlk 45 dakikada bizim açımızdan iki farklı oyun vardı. Başladığımız 3’lü savunma rakibe çok şut atma ve topun rakipde kalmasını sağladı. Kendi oyunumuza dönünce topa sahip olduk ve üstünlük sağladık. Maçın ikinci yarısı ilk yarıya göre daha pozisyonlu bir oyuna sahne oldu. Kalede Altay’ın performansı Uğurcan’ı aratmazken Rıdvan heyecanlı olsa da görevini iyi yaptı. İkinci yarı sol bek oynayan Halil Akbunar joker oyuncu olduğunu gösterdi. Orkun Kökçü performansı ile orta sahadaki oyunculara dikkat edin ensenizdeyim derken Kerem Aktürkoğlu şimdilik müdahale oyuncusuyum dedi.

Halil Dervişoğlu ise Burak Yılmaz’ın veliahtı olma yolunda gidiyor. İlk hazırlık maçımızda takımımız için tek olumsuz nokta Cengiz Ünder’in formsuzluğu oldu. Son dakikalarda gelen Altay ve Halil Akbunar sakatlıkları can sıkıcı olmaz umarım. Planlanıp yapılamayan hazrlık maçlarını yapabilseydik, şampiyona öncesi durumumuzu görmek açısından daha iyi olacaktı. (Belçika ve Kuzey İrlanda maçları) Azerbaycan milli takımı iki hafta sonra başlayacak olan Euro 2020 maçlarına daha hazır bir kadro ile çıkacak. Kardeş takım Azerbeycan zaman zaman savunma bloklarında hatalar yapsa da hızlı çıkışlarla etkili olan bir takım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.