Bu dil spora bir şey kazandırmaz

Yazıya çok yerinde bir sözle başlayalım: ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ -Mustafa Kemal Atatürk...

Spor bir milletin gençlerinin o ülkeyi ayakta tutmasını sağlar. Yaşadığımız hayat içerisinde, stresten uzaklaşmak, eğlenmek, ülmek için seyrettiğimiz futbolumuz vardı, onu da el birliği ile kaybetmeyi başarıyoruz.

Yıllar öncesine gitmeye gerek yok. Geçen hafta içerisinde başlayan müthiş sözler. Örnek olması açısından oynanan kadınlar futbol maçı sonrası.... Fenerbahçe yöneticisinin kırıcı sevinç tezahüratları, istifa eden Galatasaray yöneticisinin giderken kendini unutturmamak için PR yapması ve Fenerbahçe’den dost olmaz söylemi vardı.

Metin Oktay ile Lefter dost değil miydi? Alex ile Muslera dost değil miydi? Şuan sahadaki oyuncular saha dışında hiç arkadaş değiller mi? Bir Fenerli vatandaş, bir Galatasaraylı vatandaşla dost olamaz mı?

Reklam yapmak, az sayıda da olsa birilerine şirin görünmek için slogan atmanıza gerek yok. Hatırda kalmanız kulüp içinde başarılı çalışmanız sizin için daha güzel anılardır. Dört büyük kulüp başkanı, başarısız sonuçlardan sonra, gündem yaratmak, taraftara şirin görünmek için hakemler üzerinden, TFF-MHK’yı tehdit ediyor. Kendine hiç sormuyor, acaba ben kulübü iyi yönetebiliyor muyum diye. Kulüplerin hali ortada, başarı yok, borçlar katlana katlana devam ediyor.

Cumartesi akşamı bir hakem ortaya çıkıyor. Gündeme gelmek için, Galatasaraylı oyunculara dilediği gibi konuşabiliyor. Kötüyü anlattık ama iyi şeyler de olmuyor mu? Oluyor tabii. Çok da güzel şeyler oluyor. Çoğu kişinin iki hafta önce tanıdığı Önder Karaveli hoca, açıklamaları ile bizleri sporun çok iyi bir şey olduğunu da hatırlatıyor. Gergin geçen derbi sonrası hakemle ilgili tek bir söz söylemiyor. Aleyhine olan yanlış penaltı olsa bile.

‘Futbolun içinde kalmaya, aşkla yapmaya, genç oyuncuların hayatına okunmaya talibim. Ülke futbolunu daha güzel hale getirmeye sonuna kadar talibim. Yeni gelen teknik direktör olursa ve yardımım olduğunu düşünürlerse ben sonuna kadar bunu yaparım. Aynı şekilde işimi yapmaya devam edeceğim’ şeklinde konuştu Önder hoca. Bu güzel konuşmanın dakikası dolmadan, ulusal bir kanalda, futbolun dâhileri olarak görünen kişiler kendi düşüncelerini dile getirdiler. Önder hocam böyle arkadaşlar her zaman konuşurlar, sizin yapacağınız, kumandayı elinize alıp pıt yapıp kanalı değiştirmek olur.

Sorunumuz Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş değil, sorun ülke sorunu, kültür sorunu dil sorunu…

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum