Bu inadın sonu yok

İlhan hoca, ‘Üniversite sınavlarında paragraf soruları sorarlardı. Ben insanların paragraftan çıkıp cümleden soru çıkarmalarını anlayamıyorum. Ben bir paragrafla anlatmaya çalışıyorum. Oyuncularımdan beklentim ilk dakikalarda gol bulsak da maça 0/0 devam etmeleri.’ demişti.

Oyuncuları bu açıklamayı benimsemiş olacaklar 2. dakikada gelen golden sonra, vitesi düşürmeden rakibinin üstüne gitti. Kendine gelemeyen rakibine bir gol daha atarak ilk yarıda rahat bir oyun çıkardı. Attığından fazlasını da kaçırdı.

Hedef adam Pereira, Gustavo ve partneri Zajc’dan memnun olmalı ki geleneğini bozup onunla maça başladı. Gustavo takım için el freni olduğu, yenilen goller de yaptığı kademe hataları ortadayken rotasyona girmemesi de düşünülmesi gereken başka bir konu. Son 3 maçta duran toptan 3 gol yendi, ikisi bu oyuncunun eşleşmesinden.

Hocaya birinin Gustavo’nun iyi bir kesici olduğu söylemeli. Brezilyalı oyuncudan oyun kurucu olmaz. Geçen sezon takımın son 8 maçını izlese bunun farkına varırdı.

Devre bitmeden 3 oyuncu değişikliği, Portekizli hocanın oyunculara meydan okuması gibi oldu. Devreyi bekleyip oyuncuların psikolojisini bitirmese daha iyi olurdu. Gol atma ihtiyacın var. İki hücumcu çıkarıp bir forvet, bir hücumcu alıyorsun. Diğer değişiklik ise oyuncu özellikleri aynı. Portekizli hoca geçen hafta olduğu gibi değişikliklerde sınıfta kaldı.

İkinci yarı Valencia dışında kaleyi yoklayan gol atmak isteyen bir oyuncu olmadı. Ekvadorlu oyuncu, şanssız günündeydi. İlhan hocayı tebrik etmek lazım çok iyi bir takım ortaya çıkarmış, sistemini bozmadan böyle devam etmesi, Anadolu futbolunun daha iyi yerlere geleceğinin göstergesi.

Üst üste alınan mağlubiyetlerin yanında yaşanan sakatlıklar Fenerbahçe için durumu daha da çıkmaz hale getirir.

Pereira sistemine uymuyor diye,Mesut, İrfan, Pelkas, Sosa gibi oyuncularla inatlaşmayı sürdürür ise bu sonuçlara görmeye devam edecektir.

Sayın Ali Koç üç yıldır başarısızlığını, hakem hataları MHK, TFF, teknik direktör değişiklikleri ile geçiştiriyordu. Sayın başkan, MHK başkanı değişti, hakemlik olay da olmadı. Nerede söz verdiğiniz Fenerbahçe vizyonu, nerede her yıl Şampiyon olacağız sloganları, nerede ‘Büyük Fenerbahçe’…

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum