Bu kadar borç bir de yıldız transferler!

Kirayı ödeyemiyorsun, buzdolabının dört kapılı son model olmasını istiyorsun. Dört büyük takımın güncel borcu 16 milyar TL’yi aşmış durumda. Döviz kurundan dolayı her gün artarak devam ediyor. Sezon Trabzonspor şampiyonluğu ile sona erdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş başarısız bir sezon geçirdiği düşüncesi ile yeni sezon transfer hazırlıklarına hız kesmeden başladı. Fenerbahçe sezona karizma teknik direktörü, Galatasaray bütün borçları ödeyeceğim sözünü veren yeni başkanı, Beşiktaş ise rakibinin elinden kaptığı Gedson Fernandes transferi ile başlayacak. Son şampiyon ise 5 yeni transfer yapacağı söylentilerinde.

Kulüpler bununla sınırlı kalır mı? Asla. Üç takım Sörloth için kesenin ağzını açmış durumda, Trabzonspor ise bize sormadan Süper Lig’e transfer yapamaz diyor. Kim bu Sörloth? Ligimizde gol kralı olmuş, başarılı bir yönetim anlayışı ile hatırı sayılır miktara Almanya’ya transfer yapmış bir oyuncu. Sonrası istediği gibi gitmemiş. İspanya macerası Almanya’yı aratmamış. Ülkemizde menajer oyunu ile paylaşılamayan bir oyuncu. Bonservisi ise bazen söylenen 8 milyon eurocuk, bazen 4 milyon eurocuk, ülkenin döviz kuru gibi…

Bu sadece dört büyük takım ile sınırlı değil. Lige tekrar dönüş yapan MKE Ankaragücü bir çok futbolcusu ile yollarını ayırdı. Takımı baştan sona yenilemek için kolları sıvamış durumda. Başkan Faruk Koca, “Welbeck ile temasımız oldu, camianın beklediği yıldız oyuncuları alma peşindeyiz” dedi.

Yıldız oyuncular alıyoruz, almasına bir de onlardan yararlanmayı bilebilsek. Ülkemize Roberto Carlos, Guti, Sneijder, Drogba, Eto’o gibi yıldız oyuncular geldi. Bunlar, ülkelerinde Avrupa ve dünyada futbolun öğretmeni olmuş oyuncular. Bazısı başarılı oldu bazısı olamadı. Ancak bizim Türk futbolcularına ne bıraktı önemli olan o. Öğretmen buldun öğren mantığını kullanabildik mi?

Sonra, Uğurcan’ı satan Trabzon’u satar, hedef küçültür, moduna geçiyoruz. Güzel teklif geliyor ise hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir, satıp yenisini alt yapıdan çıkarıyorsanız doğru yoldasınızdır. Rıdvan Yılmaz son dakika aksilik olmaz ise Bundesliga’ya transfer olacak, yolu açık olsun, Beşiktaş ve Milli Takım için çok iyi olacak. Ersin için de teklifler var ise hemen hiç düşünmeden yollanabilir. Tabi 3’e yollayıp 5 harcamamak şartı ile.

Sonuç olarak halihazırda spor yasası da çıkmışken, kazanılan bütün kazançların banka teminatlarına gittiğini varsayarsak, dolar ve euronun zirve yaptığı ortamda konuşulan bu çılgın transferler nasıl olacak kimse bilemiyor. Kulüp başkanları şimdiden Ankara turlarına, bakanlara forma hediye etmeye, yeni banka anlaşmaları yapmak için önümüzdeki günlerde hızlı tempo yapmak zorunda kalacaklar gibi…

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum