Büyük maçların takımı

Dünya Kupası Elemeleri ilk maçımızda, kendi futbol tarzımızın dışına çıkarak kazandık. Biz topa hükmedebilen yetenekli oyunculara sahibiz ama Hollanda bizden bu konularda daha iyi olduğu için rakibe göre şekil aldık. Fransa maçı gibi...

Norveç, Hollanda Milli Takımı’na göre daha az topa sahip olan bir takım görünümünde olsa da bireysel yetenekleri iyi olan dinamik oyunculardan kurulu bir milli takım... Zeki Çelik ve Ozan Kabak sakatlıkları dışında kazanan kadroyu bozmayan Şenol Hoca iskelet kadrosunu sakatlıklar dışında hazırladı.

Maça hızlı bir başlangıç yaparak, organize bir atakla Yusuf Yazıcı’nın güzel kesmesine, Ozan Tufan sol ayağıyla güzel bir vuruşla, rakip oyuna ısınmadan öne geçerek beklediğimiz başlangıcı erken yapmış oldu.

Milli takımının gol makinası Sörloth’un direği ile ufak bir kabus görsek de Yusuf’un kornerden asistinde Çağlar ile 2. golü bulduk.

Hücum hattı çok iyi oyunculardan kurulu Norveç’de Elyounoussi ve Sörloth dışında ilk yarıda etkili oyuncuları yoktu altın çocuk Haaland’ın milli takımdaki vasat oyunu bizim maçın  ilk yarısında da devam etti.

Skor olarak ilk yarı Hollanda maçı gibi olsa da, Norveç ilk yarısı mücadele anlamında daha zorlu geçti. Bunda Kuzey ülkesinin dinamik bir takım olması.

Milli takımımız turnuvaları büyük gördüğü ve önemsediği zaman iyi futbol oynuyor, UEFA Uluslar Ligi’ni de biraz önemsemiş olsak daha da iyi yerlerde olacaktık.

İkinci yarı biraz tutuk başladık, 60. dakikada orta sahamız top tutamamaya başladığı sıralarda Ozan Tufan’ın müthiş golü geldi. Artık büyük , küçük maçlar olsun içgüdüsel oyunlarımız bırakıp, organizasyon oyunları oynayınca sahaya farkımızı da yansıtıyoruz.

Önceki maçlarda olduğu gibi çok pozisyon yakaladık atamadık içgüdüselinden çok, 4 pozisyon bulup 3 gol attık organize geldik düşüncesi daha iyi oldu bizim için.

Hollanda maçında skoru belirlemiştik, bu maçta hem skora hem oyuna hükmettik. Baskılı bir oyun oynayan bir takım görünümü olsa da Norveç ilk isabetli şutunu 78 dakikada attı. İki maçta aldığımız 6 puan ile süper bir başlangıç yapmış olduk, Bizim Çocuklar büyük turnuvaları çok iyi oynamaya başladılar.
Kulüp takımında dünyanın izlediği Haaland ve Türkiye’deki gol makinası Sörloth’un etkisizliği için defans 3’lümüz Mert ,Kaan ve Çağlar’ın müthiş uyumuydu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum