Çamurdan çıkan galibiyet

Sarı-Lacivertliler geçen hafta kendi adına sezonun en iyi futbolunu oynayarak kazandı. Kayserispor karşısındaki takımı bozmayan, Son 7 maçta 19 gol atıp, 4 gol yiyen ve 19 puan toplayan Erol Bulut, daha çok topa sahip olunan bir oyun formülü üzerinde denemeler yapıyor.

Karadeniz ekibi karşısında da topa sahip olup, kendi oyununu oynamak isteyen bir Fenerbahçe olsa da, kapanan rakibi karşısında, ikili oyunla, topu kanatlara-çizgiye indirip etkili ortalarla gol bulma planı vardı. İlk 45 dakikada Thiam ve Ozan’ın tutuk oyunu Pelkas’ın işini biraz zorlaştırdı. Fenerbahçe her şeye rağmen tehlikeli pozisyonlarını  Yunan yıldızı ile buldu. Geçmiş maçlarına göre sahada biraz kopuk bir takım vardı.

Sahanın en çok topla oynayan ve kaybeden oyuncusu Valencia’nın güzel frikiği takımını rahatlattı. Kayserispor karşısındaki Pelkas, Thiam, Samatta uyumunu Karadeniz ekibi iyi çalışmış ki bu imkanları vermedi. Golden sonra Sarı-Lacivertliler el frenini çekmiş gibi bir oyun sergiledi. Pas trafiğini iyi yapamadı, kopuk oyunundan iyi faydalanan Karadeniz ekibi rakibinin üstüne gelmeye ve tehlike yaratmaya başladı. Fenerbahçe’nin oynamasına izin vermeyen, ikili mücadelelerde ayakta kalan Çaykur Rizespor ilk yarıda savunma yapıp, kontratakla tehlikeler arasa da, ikinci yarı savunmasını öne atıp Fenerbahçe’nin üstüne giderek oyunun kontrolünü ele geçirdi.

Sakatlanıp oyundan çıkan Pelkas dan sonra Fenerbahçe iki pas yapamadı,

Orta saha üstünlüğünü rakibine de kaptırdı, taraftarına diken üstünde bir maç izletti. 3 gün sonra Hatay deplasmanı, sonrası Galatasaray derbisine çıkacak olan Fenerbahçe’ye bu oyun kabus yaşatır.

Ligimizin enerjik hocalarından olan Sumudica takımının başında 3 antrenman yapıp bu maça çıksa da, takımının saha içindeki savaşı , direnci takdire şayandı. 3 forvetinin sakat olması da Fenerbahçe için büyük şanstı.

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Szalai ve Samuel beğeni topladı. Son iki sezona baktığımızda yönetim doğru ve nokta transferler yapmayı öğrendi.

Zor da olsa Galibiyet serisine devam eden Erol hoca üç puanı alarak moral tazeledi. Ligimiz için en büyük sorun takımlarımızın saha zeminleri bütün sahalar bakımsızlıktan gidiyor. Övünülen Kadıköy zemini bir yağmurda tarla gibi oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.