Çaylar Larin’den

Son haftaların formda takımı Beşiktaş, oynadığı 4 maçında 3 puan toplayabilen Çaykur Rizespor önünde net favori ve rahat bir maç oynayacağı izlenimini veriyordu. 

Sergen Yalçın, Galatasaray derbisi öncesi as oyuncularını dinlendirip gençlerle sahaya çıkacağı düşünülüyordu. Öyle olmadığı gibi bu sürprizi yapan isim konuk ekibin çalıştırıcısı Stjephan Tomas oldu. 

Siyah-Beyazlılar rakibi karşısında ligde aldığı farklı sonuç gibi ilk 45 dakikada bu işi bitirip derbiye yorulmadan giderim planlarını düşünse de yedek ağırlıklı oyuncularla İstanbul’a gelen Çaykur Rizespor ilk yarıda Beşiktaş önünde daha pozitif futbol oynadı. 

N’Sakala ve Welinton’un defansta ağır hareketlerine iyi çalışan Yeşil-Mavili ekip istediği pozisyonları yakalasa da golü bulamaması tam anlamıyla şanssızlıktı. 

İkinci yarıya Larin hamlesi ile başlayan Kara Kartal 10 dakika içinde iki pozisyon bulsa da ligde oynadığı oyundan çok uzak bir görünümdeydi. 

Beşiktaş, bu sezon  kazandığı maçlarda topu rakibe verip, kontratak ile çıktığı oyunda topu Aboubakar ve Larin ile buluşturup maçları kazanma sistemini Rizespor iyi çalışmış olacak ki 90 dakika boyunca rakibine geniş alan bırakmadı. konuk ekip bu sayede son anlara kadar tehlikeli pozisyonları kalesinde göstermedi. 

Sağ tarafta Rosier’in yokluğunda Ghezzal’ın da etkisiz kalmasına, Oğuzhan ve Dorukhan’ın vasat performansı eklenince son maçların iştahlı takımı Beşiktaş’ı durdurdu. 

Siyah-Beyazlıların joker oyuncusu Necip’in güzel asistinde sahanın en iştahlı oyuncusu Larin ile bulduğu gol, Beşiktaş’a turu atlatan an oldu. 

İstanbul’a sürpriz kadro ile Gelen Rizespor ise yedek ağırlıklı kadro ile oynadığı oyun ile takdir topladı. 

Ayrıca şu detayı da atlamayalım. Salı akşamı Yeni Malatyaspor ve dün Rizespor maçlarında verilemeyen penaltılar VAR ‘ın kayıp olduğunu gösterir gibiydi... 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum