Çebi’yi anlayabilmek!

"Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, bu sezonun an itibari ile altıncısı Beşiktaş.”

Geçen sezon (0) çekilen Avrupa bile hayal oldu. Bu kadar kısa bir sürede böyle bir düşüşü başta camia, taraftar ve futbolun içinde olan kimse beklemiyordu. Ne oldu da Kartal bu kadar düşüş yaşadı? Mali borç durumu ise ortada. Sonuçta da ortaya çıkan başarının sürdürülebilirlik olmaması. Beşiktaş deyince şu sıralar ilk akla gelen şey mayıs ayı sonu yapılacak kongre olacak. Şu anki mevcut başkan görevde olduğu sürede çok zorlu bir dönem geçirdi. Bir yandan maddi sıkıntılarla boğuşan başkan, bir de yetmezmiş gibi pandemi ile mücadele etti. Her basın toplantısında dile getirdiği gibi konu defalarca Covid oldu.

Şimdi de sayın başkan güçlü bir yönetim kurmak için yoğun mesai harcıyor. Yaklaşık üç yıldır beraber çalıştığı arkadaşları da yeni dönemde görev almaya hazırlar. Özellikle Adnan Dalgakıran’dan boşalacak olan ikinci başkanlık koltuğuna, Mesut Urgancılar ve Emre Kocadağ’ın talip olduğu konuşuluyor. Hatta Urgancılar’ın başkan adaylığı bile daha ön planda demişken, basın toplantısında sayın Urgancıların yönetimden ayrı oturması bir sıkıntı olduğunu göstermekte gibi. Hakemler ile ilgili görüşleri değişmeyen başkan, Üç kupa kazandığı zaman bu hakemlerle, bu TFF ile şampiyonluklar kazandı. Geçen sezon üç maçta bir hakemler ile ilgili konuşan başkan bu sene rakip başkanın dile getirdiği en çok Beşiktaş’ın hakkı yenmesine rağmen geçen seneki performansını gösteremedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’nı vatani görev ise kaçılmaz deyip, bu konu içinde açık kapı bırakan ama beklediği ilgiyi göremeyen başkan biraz geç de olsa çok istemeyerek adaylığını açıkladı. ‘Çalıştığım bütün hocaların arkasında duruyorum’ diyen başkan, Sergen hocanın gidişine sadece arkadan bakmakla, öz kaynak projesi olarak getirilen Önder Karaveli ise ertesi gün idmanı tel örgüden izleyerek gördü. Hiçbir zaman hoca göndermedim diyen sayın Başkan Abdullah Avcı ya neden tazminat ödemek zorunda kaldı? Geçen sezon kazanılan kupa başarısından dolayı rakibine göre daha favori gözüken başkan için şu anlık her şey çok güzel. Ancak mali tablonun durumu yaklaşan ödemelere, bir de bu seneki gibi şampiyonluktan uzak bir futbol takımı tablosu sergilenir ise başkan için erken seçime gitme olanağı çok yüksek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.