Ciğersiz taraftar mı, sezonun en iyi taraftarı mı?
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç, dün bayramlaşma töreninde eleştirilere karşı çok sert açıklamalar yaptı.
Eylül ayına kongre kararı alınmışken yapılan bu manipülasyonlar, spor tarihinde bugüne kadar benzeri görülmemiş bir psikolojik işkence ve itibar suikastı olup camiamızı kaosa sürüklemekten başka bir anlam taşımamaktadır.
Biz, yeri geldiğinde aşağılıkça diyeceğim yeri geldiğinde ise ciğeri beş para etmez insanlar tarafından yapılan bu saldırılara neden dik duruyoruz, sözleri büyük tepki çekti.
Bu sözlere ilk tepki, kendisine muhalif olan İlhan Ekşioğlu'ndan geldi:
“Yedi senelik başkanlık döneminde Fenerbahçelilere hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren Sayın Ali Koç, bugün itibarıyla kontrolünü tamamen kaybederek, o yüce makamı neden bir an önce terk etmesi gerektiğinin cevabını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yürütülen bu imza kampanyası, Sayın Başkan’ın dediği gibi ‘kulübü kaosa sürükleme harekâtı’ değil; tam aksine, kulübü kaostan çıkarma girişimidir.”
Geçtiğimiz hafta Asbaşkan, bugün ise Sayın Başkan tarafından sayısız hakarete maruz kalan camiamızın mensupları; mevcut bazı yöneticilerin aksine Fenerbahçe ile yatıp, Fenerbahçe ile kalkan kongre üyelerimiz ve taraftarlarımızdır.
“Kötü söz sahibine aittir.”
Hakan Bilal Kutlualp ise şu ifadeleri kullandı:
“Büyük Fenerbahçe taraftarı, gelecekte verdiği sözleri tutmayan; başarısız olduğunda Fenerbahçe’nin ve Fenerbahçelilerin değerli zamanını israf etmeyerek, kulübün önünü tıkamadan kendi isteğiyle görevi bırakacak başkan profili geleneğinin yerleşmesinin kapılarını açacaktır.”
Yönetimde bulunan Hulusi Belgü ise, “Başkanın açıklamaları tamamen sosyal medya trollerine yönelikti, taraftarlarla alakalı değil,” diyerek ortamı yumuşatma girişiminde bulunmuştu.
Sayın Acun Ilıcalı da katıldığı TV programında Başkan’ın sözlerine benzer açıklamalarda bulunmuştu.
Oysa Fenerbahçe Beko, EuroLeague şampiyonluğunu kazandığında taraftar Kadıköy’ü karnaval alanına çevirmiş, EuroLeague taraftarları arasında sezonun en iyisi seçilmişti. Bu taraftar, zamanında Ali Koç için “kombine ise kombine, forma ise forma, atkı ise atkı, yardım ise yardım” diyerek başlatılan tüm kampanyalara destek vermişti.
Fenerbahçe ve Ali Koç yönetimi çok zor bir dönemden geçiyor. Toplanan imzalar var; sayıya ulaşıldığı söyleniyor. Ülkenin, hatta dünyanın birçok yerinden Başkan istifaya davet ediliyor.
Ancak Sayın Ali Koç, her geçen gün bu tepkilere karşı daha da sertleşip içinden çıkılmaz bir sürece doğru ilerliyor.
Ilımlı ve birleştirici bir üslup görülmüyor. Seçimin Eylül ayında yapılacağını ısrarla belirtiliyor. Halihazırda yönetiminin durumu belirsiz, Mourinho’nun durumu karışık: Gidecek mi, kalacak mı? Oyuncuların çoğu da kendi durumunu bilmiyor. Bu koşullarda sağlıklı bir kongreye nasıl gidilecek?
Ali başkanın tek güvencesi iki seçimi ezici üstünlükle kazandıran kongre üyeleri, peki kaç kongre üyesi lig baslarken stadı dolduracak. Ali başkanın seçim için yanında kongre üyeleri var ama kaybettiği daha çok taraftarı var.
Sonuçta, Fenerbahçe’nin dünü ile bugünü adeta bir kavga içinde. Şüphesiz ki bu kavganın kaybedeni, Fenerbahçe’nin yarınları olacaktır...














