Çözüme ihtiyaç var

Milli ara dönüşleri, büyük takımlar için bazen sorunlar yaratabiliyor. Fenerbahçe için başka bir sıkıntı ise takıma ara zamanda yeni yüzlerin katılması ve formda olan takıma neler verecekleri. Sarı-Lacivertliler için asıl değişimin Sivas maçı ile başlayacağı ortada.

Vitor Pereira,Kadıköy’ün coşkusunu taktiğinin bir parçası yapabiliyor. Portekizli hoca “Szalai, Valencia milli takımda 9 günde 3 maç oynadılar, yorgunlar onları korumamız lazım” dedi. İrfan , Mert Hakan ne kadar yıldız olursa olsun ,Muhammed formayı hak ediyor ve alıyor. Bu performansı ile zor da bırakır. Maç beklenildiği gibi tempolu, heyecanlı, çekişmeli bir şekilde başladı. Sarı-Lacivertliler topa daha çok sahip olsa da, Yiğidolar rakibinin zayıf yönlerini bilerek pozisyon aramaya çalıştı. Oyunu kanatlara yayan Sivas, Gradel ile müsait pozisyonda dışarı atınca Fenerbahçe kendine geldi. Karambolde Osayi golü attı. oyunu da domine etti. Kaleci Altay’ın bir anlık hatası penaltıya sebep olunca, takımını ilk yarı bitiminde biraz oyundan düşürdü. Fenerbahçe bu sezon ilk kez gol yedi. Sarı-Lacivertli takıma geçen sezon en son golü de Kayserispor’da Pedro Henrique atmıştı.

Rossi MLS’te iyi günler geçirmiş ama burada yakın temas var, teknik oyuncularda problem yaratıyor. Yeni transfer Berisha ise pozisyonların içinde ama son vuruşlarında çok etkisiz kaldı.

İkinci yarı pas bağlantılarında kopukluklar, olunca Fenerbahçe Sivas kalesine gidemedi. Valencia, İrfan değişikliği çare olamadı. Gustavo sıkışan oyunda uzaktan şutlar denedi oda başarısız oldu. Tisserand’ın adale sakatlığı ile oyundan çıkmasından sonra,71 .dakika itibariyle İrfan, Osayi-Samuel, aynı sorunları yaşadı. Antreman programı yada zeminde sıkıntılar söz konusu. İrfan Can sakatlıklardan sonra kendine gelememiş. 59. dakiakda oyuna girdi,71 de tekrar sakatlanıp oyundan çıktı.

Ali Koç sezon başı takımın yüzde 70 i hazır nokta transferler ile lige başlayacağız dedi. Fenerbahçe bu sezon 9 yeni transfer yaptı. Orta saha ve hücum hattı düşüncesiz plansız bir şekilde o kadar yoğun ki kimin kiminle anlaşıp oynayacağı sezonun ilk yarısına doğru anca belli olur.

Performansı tartışılan Mesut Özil diğer maçlarına göre biraz daha hareketliydi ,ama fizik anlamında tam hazır değil.

Fenerbahçe’nin hücum hattında Mesut’un formsuzluğunda oyunu çözecek bir oyuncuya ihtiyacı var, bunu Pelkas ile mi çözer, tam hazır olan bir İrfan Can Kahveci ile mi çözer bilinmez ama Zajc sanki bu rol için tam hazır değil.

Takım da çok oyuncu olması, alternatif anlamında iyi ama oyuncu oynamak ister, oynamayan oyuncu mutsuzdur. Portekizli hoca bu sıkıntıyı nasıl çözecek neler yapacak işi daha da zorlaştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum