Direkleri aşmak

Fenerbahçe geçen sezon olduğu gibi, şampiyonluğa ve başarıya kenetlenmiş bir hava içerisine girdi lige. Fakat en önemli fark başta Erol Bulut’un temkinli yaklaşımları...Ersun Yanal tarzı büyük laflardan (Biz şampiyon olacağız diğerleri sırasını belirlesin) kaçınıp ‘Her hafta üstüne koyarak ilerleyeceğiz’ dedi. Oynanan ilk  6 hafta da bize bunu gösterdi. Her hafta üstüne koyarak giden bir takım izlettirdi. 

Duran toplarda bu sezon fark yaratan Fenerbahçe, bu konuda kalesinde çok gol gören rakibine karşı Serdar Aziz tecrübesini sahaya süren Erol Hoca maça da galibiyeti isteyen bir oyun ile çıktı. 

İlk yarıda rakibinin üzerinde büyük baskı kuran Sarı-Lacivertli ekip Samatta ve Pelkas ile tehlikeli pozisyonlar bulsa da gol dışında her şeyi sahada gösterir gibiydi. İlk yarıda rakibine bir pozisyon dışında ceza sahasına sokmayan Fenerbahçe defans yönü ile de ilk yarıda ön plandaydı. 

Geçen hafta oynanan Trabzonspor maçının ilk yarısına nazaran daha atak oynasa da görülen bir detay var; Sosa, Gustavo, Ozan bir arada takımı frenliyor gibi... Üç oyuncunun formları üst düzeyde olsa da aynı anda oynamaları hızlı ataklara çıkmada biraz sorun. 

Valencia’nın güzel asistine, bitirici vuruşu iyi yapan Ozan Tufan bu üçlü arasında ben yedek oturmam der gibiydi. 

Gol sonrası Antalyaspor kontrasına engel olamayıp Fenerbahçe maçlarını es geçmeyen Podolski’nin usta vuruşuna engel olamayan Sarı-Lacivertliler iyi oynadığı oyunda yine kalesini gole kapatamadı. 

65 dakikada 20 şut çeken Fenerbahçe kazanmak için her şeyi yapsa da,şansı bir türlü kendisine çeviremedi. 

Golden sonra oyunu rakip sahaya yıkan gol için her şeyi yapan 2 dakikada da iki topu direkten dönen, sayısız fırsatları kaçıran Sarı-Lacivertli takım yeni transferi Arjantinli Perotti ile golü bularak, önemli bir sıkıntıyı da çözmüş oldu. 

Sarı-Lacivertliler Trabzonspor maçı gibi oynadığı ikinci yarılarla bu sezon zor yenilen bir takım olacağını gösterir gibiydi. Bu ikinci yarılarda Sosa’nın olmayışı da başka bir etken. Arjantinli son 30 dakika sıkışan maçları atacağı ara paslarla takımı için daha etkili olabilir. 

Fenerbahçe kağıt üzerinde büyük favori gösterildiği maçta direkleri zor aşarak galibiyet serisine devam ederek yenilmezliğini 7 maça çıkarmış oldu. 

Antalyaspor teknik direktörsüz 7 eksikle çıktığı maçta güzel mücadele edip oyunda kaldı. Podolski ve eksik yıldızların gelişi ile üst sıralarda yer alacağını bu oyunu ile gösterir gibiydi... 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.