Dokunduğunu altın yapan hoca

Bir öğrenci vardır, 24 saat kafasını defterden kitaptan kaldırmaz, diğer öğrenci ise defterin kitabın yüzüne bakmaz dersi sadece derste dinler. Sergen hocanın da hayatı buna benziyor. Futbol oynarken çok antrenman yapmayı sevmez saha içinde görevini yapar giderdi. Spor yorumculuğu yaparken direkt gördüğünü söyleyen biri. Şu an bazı yorumcular gibi doğruyu söylersem taraftar beni linç eder, ortadan cevaplar veriyim düşüncesi yoktu.

İyi bir futbolcu olabilirsiniz ancak iyi bir teknik direktör olacağınız anlamına gelmez. Sahada oyuncu hünerlerini, becerilerini gösterir, kulübede ise bunların yanında oyuncularını yönetmek ve disiplin önemli.

Sergen hoca 'ben antrenmanlardaki ve maçlardaki performansınıza bakarım, saha dışına karışmam, özel hayatınız, antrenman sonrası tesiste kalmanız beni ilgilendirmez, sahada istediğimi yapın, takım için mücadele eden herkesi kucaklarım' düşüncesinde. Bu da kendisinin futbol oynarken kafasında kalma bir düşünce.

'İsimlere, yıldızlara takılmam, istediğimi yapmayan kim olursa olsun taviz vermem' diyen Yalçın, buna en güzel örneği Galatasaray derbisinde oyundan alınınca sinirlenen Ghezall'ı Karagümrük maçında 40 dakika kenarda ısındırdı ve oyuna almayarak takımın patronu olduğunu gösterdi.

Beşiktaş için lig kabus bir şekilde başlasa da, hastalığından dolayı bazı maçlarda takımın başında olamaması, yönetim ile yaşadığı ufak pürüzler, transferdeki maddi imkansızlıklar elini kolunu bağladı. Bunların hepsini bir kenara itip elindeki oyuncuları en iyi şekilde kullanan Sergen Yalçın ligin zirvesine yerleşti.

Hoca ligimize genç oyuncular kazandırdığı gibi, yardımcı hocalarına da öz güven sağlayarak, Süper Lig takımlarında görev almasını sağladı. En güzel örnek Çağdaş ATAN.

40 bin kişi önünde imza atmak, taraftarın sevgilisi olmak kolay değil Sergen hoca bunu hak etti ve ediyor, Ligimizde sayın başkanların başarısızlıkta ilk neşteri vurduğu yer Teknik Direktörlerdir, Siyah beyazlı camia böyle başarılı, kaliteli, maddi konuda hiçbir zaman baş ağrıtmayan bir efsaneyi hocasını bugün başarıda nasıl bağrına basıyor güveniyorsa, başarısızlıkta da aynı güveni sağlamalı…

Barcelona’da hocalık yapmak çok kolay. Orada hoca olsam kulübede sigaramı yakıp keyif yapardım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.