Düşünmenin cezası kaç maç?

Biraz umutlanmıştık tribünler yine eskisi gibi olur mu diye. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı Beşiktaşlısı Karagümrüklüsü, Kasımpaşalısı beraber maç izleyebilirler miyiz diye. Deprem felaketi bizi birleştirmişti, Taraftarı başkanları futbolcuları hemen hemen herkesi. Ne oldu da bir anda geri başa döndük? ”Hükümet İstifa” denildi diye. Geniş açıklaması futbola siyaset karışmasın.

Hiç karışmamış mı? Bakalım… Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı kim? Mehmet Büyükekşi. Kendisi iş insanı bir çok yerde yönetim kurulu üyeliği var, THY de dahil, siyaset ile iç içe mi? Kayserispor Başkanı Ali Çamlı; eski imam, emekli olduktan sonra AK Parti milletvekili aday adaylığına başvuru. Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen; Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2. Başkan Vekili. Sağından solundan herkesin siyaset ile bir işbirliği var.

En güzel iki örnek şu değil mi? Gelenek haline gelmiş olan şampiyon takım kupasını alıp Cumhurbaşkanına - Başbakana koşuyor ya da Ahmet Nur Çebi ve bazı başkanların dediği gibi ‘Ankara’da dostlarımız araya girdi kulüplerin vergi borçlarında kolaylık sağlandı’ cümlesi sık sık dile geliyor. Selfie çeken bakanlara hiç girmeyelim.

Beşiktaş taraftarından devam edersek, maçın başında bütün Türkiye’yi duygulandıran işlere imza attılar ( Çocuklar hep gülsün) hep bir ağızdan deprem bölgesindeki insanların yanında olduklarını haykırdılar, takımlarına tezahürat yaptılar, hükümete kızdılar, kapanışı yönetim istifa ile bitirdiler. 90 dakika içerisinde yaşanılan duyguların hepsi birbirinden değişik haller.

Gelelim büyük tartışmaya yol açan Kayserispor kulübünün İl Güvenlik Kurulu’ndan istediği misafir takım girmesin söylemine. Sebep, spora siyaset karışmasın… Aynı Kayserispor küme düştü, Erciyes’in hakkını alıp ligde kaldı, küme düştü iktidar düşmeyi kaldırdı, yine ligde kaldı. Kulüp kalesine siyasete teşekkür pankartı astı. Sonra açıklamasında Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarına siyaset yapmayın dedi...

01 Mart Çarşamba akşamı omuz omuza kampanyası yaptık yine bazı oyuncular çıkarak yardımlar yaptı, ‘Arda sen var mısın, ben varım Burak’ söylemleri oldu. Başkanlar kol kola gelerek çok güzel klişe laflar söyleyerek hep beraber birlik beraberlik mesajları verdiler. Sonrası ne mi olacak? İlk çalan hatalı düdükte veya kararda tekrar birbirlerine suçlar atacaklar.

Omuz omuza kampanyasının en ilgi çekici açıklamasını ise yayına ilk bağlanan Spor Bakanı’nın vermesi oldu. Sayın Bakan iki hafta maçların şifresiz olacağını açıkladı, dediği günün ilk saatlerinde ise bazı Fenerbahçe taraftarlarının evine tebligatlar gidiyordu.

Sonuç olarak düşünme olayı yasaklanmamışken geçmişe bir sünger çekip, futbolumuzu düze nasıl çıkartırız bunları düşünmemiz gerekli. Şartla, yasakla, kovma ile olmaz bu işler…

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum