Eleştiriler Beşiktaş’ı yoruyor

Maçın hareketli olacağı kesin, dengeli olacağı şüpheliydi. Olası dengeyi sağlayacak olan İstanbul’da yağan yoğun kardı.

Geçen sezon Boupendza-Diouf ikilisi ile gol yollarında etkili olan Ömer Erdoğan bu sezon El Kaabi-Diouf ikilisinin golleri, Lobjanidze’nin asistleri ile bu etkiden bir şey kaybetmedi. Olumsuz yön ise defansif özelliği geçen sezon gibi zayıf. Çok gol atıp çok yemesi de bunu gösteriyor.

Güven-Larin-Batshuayi üçlüsünün sahada olması Beşiktaş’ın oyuna pozitif anlamda başlamasını sağladı. Rosier ve Rıdvan bindirmeleri, golün habercisiydi. Kolay golleri atamayan Belçikalı ise kendi becerisi ile on ikinci golünü attı. Gol sonrası orta sahada üstünlüğünü kaybeden Siyah-Beyazlılar,geçiş oyununu çok iyi yapan Hatayspor’a zemin hazırladı. Ve Hatayspor da alışılmışın dışında duran top( serbest vuruştan) beraberlik golünü buldu. Gol öncesi faul ve Beşiktaş adına verilmeyen penaltı gündemden düşmeyen hakemlerin eleştirilerinin devam edeceğini gösterir gibiydi.

İkinci yarı Beşiktaş gibi, Hatayspor da orta sahayı bırakınca mücadelesiz, bol pozisyonlu bir ikinci yarı oynandı. Oyuna ilk müdahaleyi Önder hoca, Güven-Alex, Can-Atiba , Larin-N’Koudou değişiklikleri ile yaparken oyunun kontrolünü tekrar eline aldı. Atanı iyi olsa Kartal’ın kendi özel gününde kazanması içten bile değildi.

Misafir takım geçiş oyununda istediği pozisyonları çok bulamasa da eline geçen fırsatları harcadı. Son zamanlarda Önder hoca ya yapılan eleştiriler, takım kurarken hatalar yapmasına sebep oluyor. Derbide Galatasaray mağlubiyeti sonrası fabrika-gerçek ayarlarına geri dönen yönetim, yeni teknik direktör ve yıldız transferler için çalışmalarını hızlandırdı.

Çok değil iki ay önce özkaynak projesi ile yeni bir yola giren Siyah-Beyazlılar sanki bu konuda pahalı, derinlikli, tecrübeli, kadro düşünce sistemi ile yola devam edecek. Karaveli yerine gelecek milyon euroluk isim en fazla onun bir tık üstü oyun oynatacak. Yüksek maliyetli Talisca gelirse ikinci gelişinde ne vereceği muamma. Maliyeti düzeltme bakımından sıkıntılarla dolu olan yönetim, elinde bulundurduğu, geri dönüşte aldığı, genç cevherlerini parlatması sanki çok daha iyi olacaktır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum