Erol Hoca neden gitti

Emre Hoca için teknik adamlık kariyerinde, zorda olsa galibiyet alarak başlamak çok önemliydi. Yaptığı açıklamalarda önemli değişim sinyalleri versede, zamanın kısıtlı olması yoğun maç trafiği ile birlikte Bulut Fenerbahçesi’nden farklı değildi. Her karşılaşmanın ayrı bir senaryosu var açıklamasını yapan Hoca takımın en skorer 2 oyuncusu (Thiam ve Pelkas)’ı yanında oturttu. Burada İrfan Can’ı Fenerbahçe’ye kazandırma süreci devreye girdi. Bonservis bedeli en pahalı olan oyuncu, beklentinin büyük olduğu oyuncu için büyük sorumluluklar yüklemek yerine rahat bir ortam hazırlamak gerekir. Kadıköy’de oynadığı maçlara nazaran deplasmanda daha hareketli, istekli bir biçimde oyuna başlayan Sarı-Lacivertliler, Valencia ile kolay bir pozisyonu harcasada aynı oyuncu ile frikik’den attığı gol ile zorlu deplasmana iyi bir başlangıç yaptı. Sistem olarak aynı olsa da Fenerbahçe Emre Hoca ile 2 maçında da hızlı çıkışlarla sonuca erken gitme isteği organize bir ataktayken bonservisi en pahalı oyuncusu müdahalede gecikince rakibin en hızlı oyuncusu Fofana’ya akıl dolu asisti ile golü buldu. Orta saha’da Ozan - İrfan ikilisi ilk yarıda sorumluluk almaktan kaçtı. Valencia ve Osayi bireysel beceriler ile birşeyler yapmak istese de bir olup beş yok olan forveti Samatta yine topla buluşamadı. Ofansif anlamda yaratıcı oyuncusu olmayan, şampiyonluğa giden bir takım ilk yarıda ilk isabetli şutu gol oldu. (Beşiktaş’ın dün akşam güçlü rakibine karşı 25 dakikada 3 şutu direkden dönmüştü) Beklentisi büyük olan takıma gelip alışma süreci ayarlanmaya çalışılan bir oyuncu sakatlığı yok ise 45 dk oynayarak mı bu takıma adapte olacak? İkinci yarı Pelkas ve Ferdi’nin oyuna girmesiyle birlikte alışılmışlığını bozmayan Kanarya’da itici bir güç olmadı. Rakibini boğan, oyunu yıkan ve akan bir oyun görülmedi. 

Orta saha ve hücum hattını bütünüyle değiştiren Emre Hoca oynatmak istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Denizlispor gibi Malatyaspor’da Szalai’nin üzerine pres yaparak, oyun kurmasını engelledi. Alışılmış Caner ortaları bu maçta gelmeyince, Fenerbahçe kapanan rakibini çözemedi. Uzaktan şutları ise direklerden dönen Sarı-Lacivertliler eline geçen fırsatı yine tepmiş oldu. 11 hafta kazanamayan Malatyaspor aldığı bir puanla belkide az da olsa bir nefes almış oldu. Fenerbahçe için durgun, isteksiz, sistemsiz ve tek yönlü futol devam edecekse Erol Hoca neden gönderildi. Hiç değilse deplasmanda kazanıyordu... 

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum