Ersin böyle istedi

Sergen Yalçın sonrası, şaşkın bir hale girmesi beklenen Beşiktaş, son iki maçta aldığı 4 puan ile bu depresyona girmedi. Bunlardan biri de Fenerbahçe derbisi.

Geçici görünen hoca Önder Karaveli yetiştiği kültür gereği ofansif ağırlıklı oyunu sahaya yansıttı. Sistem olarak sadece Pjanic’in daha iyi olduğu 6 numaraya çekti. (Yönetim yeni maceralar peşinde düşmektense, hoca ile sezonu bitirebilir. Mali açıdan da uygun, yeni gelecek hoca aşağı yukarı bu oyunu oynatacak.)

Oğuzhan son maçlarda yükselen performansı sonra ilk 11’de maça başladı. Dolmabahçe’de uzun zaman sonra Beşiktaş oyuna çık tutuk başladı. Göztepe ön alanda yoğun pres ve baskılı bir oyunla rakibi karşısındaydı.

Bu tempo İzmir ekibine erken golü getirdi. Cheriff Ndiaye rakibin bu sezon süper ligde, en erken yediği gole imza attı. Golden sonra baskısı devam eden Göztepe biraz şanslı olsa ilk 20 dakika maçı bitirebilirdi.

30 dakikadan sonra, oyuna ağırlığını koyan Kartal, Rıdvan’ın mücadelesi, Oğuzhan’ın ben sahalara döndüm pası, Larin’in güzel bitirişi ile beraberliği sağladı. Coşku ve git-gellerin çok olduğu ilk yarıda, Göztepe ayağına gelen penaltı fırsatını değerlendiremedi. Genç kaleci Ersin üç penaltının ikisini kurtararak iyi bir istatistik yakalamayı başardı.

Kimsenin beklemediği bir ilk yarı oynayan Göztepe güçlü rakibinin oyunu domine etmesine izin vermedi. Pjanic ve Josef’in bireysel hataları ve orta sahada etkisizliği rakibin birazda rahat oynamasını sağladı. İki takımın oynadığı cesur oyun, ikinci yarıda da devam etti.

Sahalarda özlediğimiz estetik golü Ghezzal attı. Cezayirli yıldız bir de direğe takıldı. Önder hoca, Oğuzhan - Can değişikliği ile orta sahayı dinç tutmaya, Güven Yalçın ile de rakip sahada topun kendinde kalması için değişikliklere gitti. İzmir ekibi saha dizilişi, geçiş oyunu ve hızlı atakları bakımından oynadığı oyunların karşılığını sanki alamamış. Teknik Direktör El Maestro biraz sabredilip, orta saha ve defans hattına takviye yapılır ise düşme hattından hızlıca yükselmeye geçebilir.

Olası bir puan kaybı ile tekrar gerilemeye düşecek hissi veren Beşiktaş zorlanarak kazandığı üç puanla yola devam dedi…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum