Ezeli rakibini ciddiye almazsan!

Fenerbahçe Galatasaray arasındaki ezeli rekabet anlatılmaya başlansa ciltler halinde kitaplar ortaya çıkar. Geçtiğimiz pazar akşamı Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı bu rekabete ev sahipliği yaptı.

Galatasaray, rakibine karşı daha ruhlu, daha motive bir şekilde sahadan güle oynaya net bir galibiyet aldı.

Yenilen takım Fenerbahçe’ye dönersek, geçmişte oyuncular üç gün önce bu maçların havasına girerdi. Önceki maçlar izlenir, ezeli maçın havası değişirdi. Taraftarlar hazırladığı koreografi ile bu ruhu yansıtmaya çalışsa da sahada bunu yansıtan iki ya da üç oyuncu vardı.Jesus’un maç öncesi ‘ne primi bu maç diğer maçlardan farkı yok’ düşüncesi, sahaya çıkardığı savunma oyunu tutma düşüncesi pahalıya patladı.

Kaybedilen üç puan yanında psikolojik üstünlük de elinden gitti. Okan Buruk, Gomis-Icardi varken Alper Yılmaz ile oyuna başlıyor. Sen dünyanın gözünün üstünde olduğu Arda Güler’i oynatmaya cesaret edemiyorsun.

Sarı-Lacivertliler Başakşehir dahil şampiyon olmuş dört takıma karşı sadece 1 gol atabilmiş rezil bir futbol oynamış. Evet her gittiğiniz takımda kupalar kazanmışınızdır ancak bu ülke Dünya Kupası kazanan hocaları göndermiştir.

Portekizli hocaya bazımıza göre uyarı, bazımıza göre düşüncelerini biraz değiştirmesi gerektiğini sayın Ali Koç’un hatırlatması gerekmektedir. Lig de her oynadığınız takım değerlidir. Ancak Galatasaray-Beşiktaş maçları önemi daha değerlidir.Fenerbahçe transferden önce sahada neden amatörce eksik kalışlarını, Mert Hakan’ın kulübede armaya yakışmayan hareketlerini, İrfan Can, Altay, Crespo gibi oyuncuların umursamazlığını çözmesi gerekmekte. Bu olaylar kırılgan olan takımı paramparça edebiliyor…

YABANCI OYUNCU İSTEDİĞİ ZAMAN GİDER

Weghorst ve Icardi Süper Lig’in üstünde olan oyuncular, onları oynatmak saha içi saha dışı motivede tutmak zor ama imkansız değildir. Weghorst, Beşiktaş taraftarı ile barışık kendini sevdirmiş profesyonel bir oyuncu.

Taraftara yarım kalan aşk olan Mario Gomez’i hatırlatıyor. Hollandalı’ya futbol hayatı boyunca belki de hiç gelmeyecek olan fırsat geldi. Herkese nasip olmaz Manu’da oynamak. Kasımpaşa maçı sonrası herkes bir şeyler söyledi, anlattı, sözleşmeden bahsetti.

Weghorts taraftara kalp işaretini yaparak bye bye dedi. Yabancı oyuncuların sözleşmelerinde her zaman kendisine yararlı olan maddeler vardır. Akıllı düşünce oluru Beşiktaş Weghorts’a kalan süre de para vermek yerine para kazanarak göndermesi her iki taraf açısından da olumlu hareket olur.

Aksi hareket yönetim için Ljajic, Douglas, Lens depremi yaşatır. Bir oyuncu gider şampiyonluk gider düşüncesi de hayalperestlerin düşüncesidir.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum